Novak Đoković letos v Wimbledonu trenira s 7-letnim sinom Stefanom

Magazin 06. Jul 202208:45 > 09:23 0 komentarjev
novak đoković
Profimedia

Novak Đokovič, srbski športni zvezdnik in eden najboljših teniških igralcev vseh časov, letos v Wimbledonu deluje zelo sproščeno. Na igrišču za trening ga vedno nadzorujeta dva znana trenerja – nekdanji hrvaški as Goran Ivanišević in 7-letni sin Stefan, ki je trenutno tako zaljubljen v tenis, da težko zaspi brez svojega loparja.

Stefan je kljub rosnim letom na zelenici pokazal že zelo dobro teniško znanje, opazovalci pa pravijo, da igra bolj v stilu Španca Rafaela Nadala kot svojega očeta. Na družbenih omrežjih je na ogled kar nekaj videoposnetkov, kako Novak in Stefan izmenjujeta udarce, vsi pa se že zdaj navdušujejo nad spretnostjo nogic in odličnim forhendom. Novak je že večkrat povedal, da je sin velik oboževalec Nadala, zato tudi oponaša njegove močne in natančne udarce. No, vsa družina Đoković pa je navdušena tudi nad Sereno Williams, ki je podelila avtograme tako Stefanu kot tudi mali Tari, ki še ni prijela za teniški lopar.

”Poskušam izkoristiti vsako priložnost, da igram z njim, saj je zdaj popolnoma zatopljen v tenis. Vse o tenisu, kako igra, kako ga gleda, analizira. Pogovarjamo se. Včeraj zvečer, ko sva se odpravljala spat, je postavljal vprašanja: kakšna je razlika med velikostmi glav loparja, med strunami, zakaj nekdo nima tako močno napetega loparja – vsa ta osnovna vprašanja, ki so otrokom zelo zanimiva. Zdaj obožuje tenis. In njegova prisotnost in delo sta popolnoma na njegovo željo. Seveda ga bom podprl. Nikoli ga ne silim, da gre na igrišče, a sam ne zdrži brez loparja. Vedno bom poskušal biti prisoten in igrati z njim. To je vendar nekaj najlepšega. Ampak veste, vse je še igra, Stefan ni star niti osem let. Zdaj je tenis najlepši. Čisti užitek in igra. Najpomembnejše je, da uživa in se zabava,” je novinarjem v Wimbledonu povedal Novak, ki je tudi eden najresnejših kandidatov za zmago. In če mu uspe, bo to že njegova sedma zmaga na angleški zelenici.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!