Nowitzki in Kidd na kosilu in pivu v središču Ljubljane

Magazin 09. Avg 202114:27 > 18:11 0 komentarjev

V Slovenijo je prispel lastnik Dallas Mavericksov, poslovnež Mark Cuban, z njim pa tudi vodstvena ekipa kluba. Del ekipe – med njimi košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki in novi trener Jason Kidd – se je sprehodil po ljubljanskih ulicah in se v znani restavraciji ustavil na kosilu in pivu.

V Slovenijo so danes prileteli lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban, novi športni direktor Nico Harrison, novi trener Jason Kidd, pomočnik športnega direktorja Michael Finley in svetovalec kluba, nekdanji košarkar Dirk Nowitzki.

V Slovenijo po poročanju tujih medijev prinašajo ponudbo Luki Dončiću za podpis nove petletne pogodbe v vrednostni 207 milijonov dolarjev.

Del ekipe, med njimi Nowitzki, Kidd in Finley, se je sprehodil po ljubljanskih ulicah. Ustavili so se v znani ljubljanski restavraciji Slovenska hiša – Figovec, kjer so pojedli kosilo in popili pivo. Kot nam je povedal Nowitzki, danes izjav ne dajejo, saj bodo vse povedali jutri na novinarski konferenci.

Več v videu zgoraj.

dirk
n1

Dirk Nowitzki – eden najboljših košarkarjev v zgodovini

Nowitzki velja za enega najboljših krilnih igralcev v zgodovini lige NBA in nemara celo najuspešnejšega evropskega košarkarja. V Wurzbergu rojeni Nemec je v ZDA prišel leta 1998 in vso kariero ostal zvest moštvu Dallas Mavericks, za katerega je odigral kar 20 sezon. V zgodovino teksaškega kluba se je z zlatimi črkami zapisal leta 2011, ko je z njim osvojil naslov prvaka lige NBA in bil imenovan za najkoristnejšega igralca (MVP) končnice. Triinštiridesetletnik, ki se lahko pohvali s 14 nastopi na tekmah vseh zvezd, je kariero zaključil predlani pri 31.560 točkah, s čimer se na lestvici najboljših strelcev severomaeriške lige uvršča na visoko šesto mesto.

Jason Kidd – boljši asistent kot strelec

Novi trener Dallas Mavericks, ki je po 13 sezonah junija na položaju zamenjal Ricka Carlisla, se lahko pohvali z uspešno trenersko kariero in še uspešnejšo igralsko. To je sklenil leta 2013, pred tem pa z Dallas Mavericks osvojil svoj edini naslov prvaka v NBA (2011), zlati olimpijski odličji (2000, 2008), desetkrat pa je bil tudi udeleženec tekme vseh zvezd. Danes 48-letni Američan sicer nikoli ni veljal za izrazitega strelca – njegovo povprečje je znašalo 12,6 točk na tekmo, a je bil zato izvrsten asistent. V svoji 18-letni karieri jih je zbral kar 12.091 in zaostal le za neprekosljivim Johnom Stocktonom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!