Obdukcija podprla domneve: oboževalka Taylor Swift umrla zaradi toplotnega udara

Magazin 28. Dec 202319:31 0 komentarjev
Taylor Swift
Foto: PROFIMEDIA

Novembra je brazilsko skupnost pretresla smrt 23-letnice, ki se je zgrudila na koncertu Taylor Swift. Na dogodku, ki je potekal kljub izredno visokim temperaturam, ji je najprej postalo slabo, nato je kljub pomoči umrla. Zdaj so znani rezultati obdukcije.

Brazilka Ana Clara Benevides Machado se je 17. novembra v Riu de Janeiru udeležila koncerta ene izmed najbolj popularnih ameriških zvezdnic Taylor Swift, nato pa se na prizorišču zgrudila in umrla.

Benevides Machado je v nezavest padla med drugo pesmijo. Do nje so takoj pristopili reševalci, ki so jo prepeljali v bolnišnico, a je kljub pomoči kasneje umrla.

Zaradi vročinskega vala so se že takoj pojavila ugibanja, da je mlada ženska umrla zaradi toplotnega udara. Dober mesec po njeni smrti je obdukcija ugibanja potrdila. 23-letnica je najprej utrpela srčno-žilni šok, nato pa se je pojavila krvavitev v pljučih, ki je bila usodna, kažejo izsledki. Njen oče je ob rezultatih obdukcije dejal, da ni dvomil, da je bila za njegovo hčerko usodna vročina.

17. november je bil v Riu de Jeneiru izredno vroč. Temperature so se čez dan dvignile do 39 stopinj Celzija, a so oblasti dejale, da je bilo zaradi vlažnega zraka zelo zatohlo, na prostem se je občutilo, kot da se je mesto segrelo na 59,3 stopinje Celzija.

Taylor Swift
Pred sobotnim koncertom Taylor Swift v Rio de Janeiru, ki je bil nato prestavljen (Foto: Pilar Olivares/REUTERS)

Po novembrskem koncertu v Riu je sicer več oboževalcev ostro kritiziralo organizatorje šova, saj da kljub vročini v areno niso smeli prinesti svojih stekleničk s tekočino. Organizator T4F pa se je zagovarjal, češ da so v stadionu med nastopom prisotnim razdelili na tisoče skodelic vode.

Taylor Swift je po novici o smrti oboževalke odpovedala naslednji koncert, ki je bil v Riu napovedan za 18. novembra. S preostankom turneje je nadaljevala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!