Tragedija na koncertu: “To je zadnja stvar, ki bi si jo lahko predstavljala”

Črna kronika 18. Nov 202319:39 0 komentarjev
Taylor Swift
Taylor Swift na koncertu v Riu de Janeiru (Foto: PROFIMEDIA)

23-letna Ana Clara Benevides je v petek v Rio de Janeiru obiskala koncert ameriške zvezdnice Taylor Swift. Na koncertu, ki je potekal navkljub rekordno visokim temperaturam, ji je postalo slabo, kasneje pa je umrla. Njena smrt je pretresla Taylor Swift, brazilske oblasti pa so zahtevale, da se udeležencem koncertov v prihodnje zagotovi zadostna količina vode.

Izjemno priljubljena ameriška pevka Taylor Swift je v sklopu svoje turneje Eras te dni v Braziliji, kjer bo skupno nastopila šestkrat: trikrat v Rio de Janeiru in trikrat v Sao Paulu. Njeni koncerti sovpadajo s silovitim vročinskim valom, ki je državo zajel pred dnevi, petkov koncert pa je minil v znamenju pretresljivega dogodka – smrti 23-letne Ane Clare Benevides.

Tiskovna agencija Reuters sklicujoč se na besede organizatorja koncerta, podjetje T4F, navaja, da je 23-letnici med koncertom postalo slabo, pomoč pa so ji nudile medicinske ekipe na terenu. Najprej so jo oskrbeli na zdravstveni postaji na samem dogodku, nato pa so jo odpeljali v bolnišnico Salgado Filho.

Vzrok njene smrti uradno še ni potrjen, po že znanih informacijah pa je že pred prihodom v bolnišnico doživela srčni zastoj.

Rio de Janeiro
Vrsta čakajočih na koncert Taylor Swift (Foto: Pilar Olivares/REUTERS)

“O tem ne bom zmogla govoriti na odru, saj me prevzame žalost, ko poskušam govoriti o tem,” je na družbenem omrežju Instagram zapisala Taylor Swift. “To je zadnja stvar, za katero bi si predstavljala, da se lahko zgodi, ko smo se odločili za turnejo v Braziliji.”

Swift je v zapisu prav tako navedla, da je oboževalka umrla pred koncertom, a so prijatelji Ane Clare Benevides povedali, da ji je postalo slabo po tem, ko se je koncert začel, še piše Reuters.

Tragična smrt 23-letnice je vzbudila tudi pozornost brazilskih oblasti. Minister za pravosodje Flavio Dino je namreč zahteval preiskavo po tem, ko so v javnosti zakrožile nepotrjene informacije, da na stadionu, kjer je potekal koncert, ni bilo dovolj vode za pitje. In to v času vročinskega vala.

Vlada je prav tako naročila podjetju T4F, da mora dostop do vode zagotoviti na vseh koncertih Taylor Swift v Braziliji.

Rio de Janeiro
Dobrodošlica Taylor Swift ob prihodu v Brazilijo (Foto: PROFIMEDIA)

Vročina in zagotavljanje vode sta sicer zaznamovala tudi prvi koncert Taylor Swift, ki je v Rio de Janeiru potekal v četrtek. Med koncertom je več oboževalcem postalo slabo, Taylor Swift pa je celo prekinila nastop in pozvala, naj se zagotovi voda tistim, ki jo potrebujejo, je razvidno iz posnetkov s koncerta.

Ameriška pevka je po smrti oboževalke preložila sobotni nastop v Rio de Janeiru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!