Obnemeli slovaški policisti za volanom ujeli psa: “Ne, ni fotomontaža”

Magazin 08. Okt 202316:30 0 komentarjev
Pes na voznikovem sedežu za volanom.
Foto: Facebook/Slovaška policija

Si predstavljate, da bi za volanom v nasproti vozečem avtomobilu zagledali psa? Slovaški policisti niso mogli verjeti svojim očem, ko so na voznikovem sedežu namesto voznika zagledali štirinožnega prijatelja.

Slovaška policija je na družbenem omrežju Facebook objavila fotografijo avtomobila, kjer je namesto voznika pred volanom videti zgolj njegovega štirinožnega prijatelja. Objavo začnejo s šaljivim pripisom: “Gospod pes, vozili ste prehitro, vaš vozniški dokument, prosim.”

Doživeto pripovedujejo o nenavadnem dogodku, ki jih je pustil brez besed. Policijski radar je namreč v svoj objektiv ujel avtomobil, ki je prekoračil dovoljeno hitrost. Na fotografiji pa se je namesto voznika v kamero “smehljal” rjavi lovski pes, ki je gledal naravnost skozi vetrobransko steklo.

“Fotografija je resnična, ne gre za ponaredek,” je ugibanja o fotomontaži zavrnila policija.

Policisti so zahtevali pojasnila

Kriv ni pes, ampak neodgovorni voznik, so bili jasni. 31-letni moški se je skušal braniti, češ da mu je štirinožni prijatelj nenadoma skočil v naročje. Na ponovnem posnetku kamera ni zabeležila premika, zato so njegovo trditev ovrgli. Zaradi kršitve prometnih predpisov so vozniku izrekli globo.

Za konec so policisti v objavi opozorili, da se lastniki hišnih ljubljenčkov na pot z avtomobilom odpravijo odgovorno in s tem poskrbijo za varnost svojih ljubljenčkov, predvsem pa za lastno varnost in varnost ostalih udeležencev v prometu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!