Oboževalci zgodovinske serije The Crown bodo spet prišli na svoj račun

Magazin 16. Nov 202307:15 0 komentarjev
The Crown
Foto: PROFIMEDIA

Od danes naprej si bo na Netflixu mogoče ogledati zadnjo sezono serije The Crown oziroma Krona. Izšle bodo prve štiri epizode šeste sezone, 14. decembra pa izide še šest delov.

Zadnja, šesta sezona kraljeve drame Krona (The Crown), bo prikazovala dogodke s konca devetdesetih let prejšnjega stoletja, vključno z odnosom princese Diane z Dodijem Fayedom.

V novih epizodah bodo prikazani tudi dogodki, ki so vodili do Dianine smrti leta 1997 in vse posledice. Najnovejšo sezono je tudi tokrat napisal Peter Morgan, ki je izjemno priljubljeno serijo tudi ustvaril.

Nova sezona je razdeljena na dva dela. Prve štiri epizode bodo na Netflixu na voljo od 9. ure po našem času, preostalih šest epizod pa bo sledilo 14. decembra.

Ob koncu pete sezone so gledalci lahko videli, kako je Tony Blair postal predsednik vlade, princ Charles pa je odšel v Hongkong. Nova sezona pa se začne z Diano, ki jo igra Elizabeth Debicki, in princem Charlesom (Dominic West), ki s sinovoma princem Williamom (Rufus Kampa) in princem Harryjem (Fflyn Edwards) preživljata svoje prvo poletje kot ločena zakonca.

Princesa Diana na jahti
Šesta sezona serije The Crown. (Foto: Netflix)

V naslednjih epizodah je prikazana medijska norija ob razmerju med Diano in Dodijem, ki je dosegla vrhunec z njuno smrtjo v pariškem predoru po zasledovanju paparacev. Umrla sta 31. avgusta 1997. Na televizijskem festivalu v Edinburgu so producenti sicer povedali, da so Dianino smrt obravnavali “posebej občutljivo”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!