Odličen trik, s katerim bo vaš parfum obstojen ves dan

Magazin 18. Maj 202216:15
parfum
Profimedia

Radi nosite parfume? Pa vas vedno moti, da vonj kmalu po nanosu izgine ali pa je opazno manj intenziven, kot bi želeli. Tega trika verjetno še niste preizkusili!

Ali ste vedeli, da se intenzivnost vonja spreminja tudi glede na to, na kateri predel ste parfum nanesli, in da na obstojnost parfuma na koži močno vpliva splošno stanje vaše kože?

Vonj parfuma, parfumske vode in toaletne vode se najbolje razvije na toplih in dobro prekrvavljenih predelih kože – torej na predelih, kjer lahko dobro začutite svoj srčni utrip, kot so na primer zapestja. “Pulzne točke so kot majhni radiatorji in toplota pomaga širiti dišavo,” razloži Cat Chen, ustanoviteljica blagovne znamke čistih dišav. Vendar zapestij nikar ne podrgnite skupaj! Lepo se vonj razvije tudi za ušesi in na pregibu roke. In lepo se ohrani tudi na oblačilih, zlasti volnenih.

Strokovnjakinja priporoča nanos parfuma tudi takoj po prhanju, ko je koža čista, še navlažena (seveda tega ne storite na mokro kožo!) in telesna temperatura nekoliko višja.

“Vaše pore so odprte in vaša koža je naravno navlažena – in dobro hidrirana koža ohranja vonj.” Priporoča tudi, da kožo dobro osušite, namažete z vlažilno kremo oz. z losjonom (čim bolj nevtralnega vonja) in nato uporabite malo parfuma.

V nadaljevanju pa še en super trik, da bo vaš parfum obstojen dlje

Vzemite vazelin in čisto tanko plast nanesite točno na tisto mesto, kjer želite pozneje nanesti parfum. Uporabite lahko tudi losjon.

Zdaj na mesto, kjer ste nanesli vazelin oziroma losjon, poškropite malo parfuma.

Presenetilo vas bo, kako dolgo bo vonj res trajal. Pri tem ni pomembno, ali uporabljate parfum, parfumsko vodo ali toaletno vodo.

Nasvet:

Parfume in podobno je v vročih poletnih dneh treba uporabljati le diskretno. Prvič, ker lahko povečana proizvodnja kožne maščobe okrepi vonj. Drugič, ker je koža, kjer se navadno nanaša parfum, tanka in občutljiva in lahko pri nekaterih ljudeh po izpostavljenosti soncu pride do reakcije.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.