Otroci zvezdnikov, ki so tudi sami postali zvezde

Magazin 02. Jan 202218:15
Bono
Foto: Profimedia

Mnogo otrok slavnih zvezdnikov se trudi iti po stopinjah staršev. Nekaterim uspe bolj, drugim manj, nekateri hočejo uspeti brez slavnega priimka, drugi ne …

Eve Hewson – Bono

Mlada irska igralka Eve Hewson (30) vsekakor želi uspeti brez pomoči svetovno slavnega očeta, glasbenika Bona (61) iz skupine U2. Nase je opozorila z vlogo medicinske sestre Lucy  v seriji The Knick. Snemala je tudi z Leonardom DiCapriem v Robinu Hoodu. Bono se sicer piše kot hčerka Hewson in mu je ime Paul David, kar ve le malokdo.

Gwyneth Paltrow – Blythe Danner

Igralka Gwyneth Paltrow (49) ima uspešno kariero, čeprav se v zadnjem času pojavlja bolj kot filantropistka in zagovornica zdravega življenja. Igralka pa ni postala po naključju, njen oče je režiser in producent Bruce Paltrow, njena mama pa igralka Blythe Danner (78), ki se je spomnimo iz serije Will in Grace in filmu Njeni tastari (Meet the Parents).

Gwyneth Paltrow
Profimedia

Margaret Qualley – Andie MacDowell

Andie McDowell
Profimedia

Mlada Margaret Qualley (23) je dobila veliko priložnost z eno od glavnih vlog v seriji HBO The Leftovers. Ima tudi glavno vlogo v seriji Netflixa, Death Note. Pri samo 23 letih ima lepotica velik potencial za dolgo in uspešno kariero tako igralke kot manekenke. Na svojo hčer je upravičeno ponosna igralka Andie MacDowell (60).

Lily Collins – Phil Collins

Phil Collins
Profimedia

Prvič se je na teve zaslonih pojavila, ko je imela komaj dve leti – v eni izmed serij na BBC. Lilly Collins (32) pa se je vrnila pred kamere šele, ko je imela 20 let. Prva večja vloga je bila Sneguljčica v filmu Mirror Mirror iz leta 2012. Nekaj let zatem pa se je pojavila v filmu Mesto kosti (City of Bones). Danes je zvezdnica Netflixove serije Emily v Parizu. Njen oče pa ni nihče drug kot slavni glasbenik Phil Collins (70).

Grace Gummer – Meryl Streep

Phil Collins
Profimedia

Skupaj s sestro Mamie (38) je Grace (35) znana po vlogi v seriji CBS Dobra žena (Good Wife). Malokdo pa ve, da sta obe hčerki svetovne zvezde Meryl Streep (72). Namenoma pa nobena od njiju ne uporablja maminega priimka, saj želita uspeti zaradi lastnega talenta, in ne zato, ker sta hčerki ene od najboljših igralk vseh časov.

Katie Cassidy – David Cassidy

David Cassidy
Profimedia

Bilo je leta 2006, ko je takrat 20-letna Katie Cassidy (35) posnela štiri filme, med njimi tudi tega z naslovom Black Christmas. Naslednja leta so bila zelo delavna, saj je snemala filme kot po tekočem traku. Nato pa je začela nastopati tudi v serijah. Njen oče je znani glasbenik, ki pa je žal lani umrl, David Cassidy, ki je bil velika zvezda v 70. letih prejšnjega stoletja.

Dakota Johnson – Melanie Griffith, Don Johnson

Dakota Johnson
Profimedia

Svojo prvo vlogo je Dakota (32) imela že leta 1999 v maminem filmu Nori dnevi v Alabami (Crazy in Alabama). Takrat je imela deset let, a je vseeno počakala, da je končala srednjo šolo, da bi se lahko posvetila igranju. V film je takoj vstopila skozi velika vrata, v filmu Socialno omrežje (The Social Network), največjo slavo pa je doživela v filmu 50 odtenkov sive kot Anastasia Steele. Dakota gre po stopinjah slavnih staršev Melanie Griffith (64) in Dona Johnsona (72). Njena babica pa je zaigrala v filmu Alfreda Hitchcocka, Tippi Hedren (91).

Rashida Jones – Quincey Jones, Peggy Lipton

Quincy Jones
Profimedia

Rashida Jones (45) je očitno nekaj igralskega talenta podedovala po mami, danes že pokojni Peggy Lipton, ki se je spomnimo na primer iz Twin Peaksa ali serije Alias. Njen oče pa je glasbena legenda Qincy Jones (88). Njen talent pa ni le igranje, izkazala se je tudi kot pisateljica, režiserka in producentka.

Komentari

Vaš komentar