Perpetuum Jazzile nastopili na zasebni večerji; med gosti tudi Jeff Bezos

Magazin 22. Okt 202205:30
Perpetuum Jazzile
Elio Castoria, Maurizio Di Loreti - Gaileo Fundation

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile je pred kratkim na posebno povabilo odpotoval v Rim, kjer so nastopili na zasebni večerji Fundacije Galileo.

Fundacija tesno sodeluje s papežem Frančiškom, uživa njegovo globoko podporo, podpira pa njegova prizadevanja pri odpravi modernega suženjstva in trgovine z ljudmi. Posebno nagrado Galileo preroki filantropije je dobil Jeff Bezos, izvršni predsednik upravnega odbora podjetja Amazon, ki je zbrane tudi nagovoril. Prireditev je potekala v Chigijevi palači – znani kot nekdanji plemiški rezidenci v Rimu, ki je sedež Sveta ministrov in uradna rezidenca italijanskega predsednika vlade. ”Vse skupaj je bilo precej skrivnostno. Vedeli smo samo, da bomo nastopali za eminenco v Rimu, vendar nismo vedeli točno, za koga. V nekem trenutku je obstajala celo možnost, da bo prisoten tudi sam papež Frančišek. Zato smo morali o tem molčati. Ko smo prvič stopili v dvorano na tonsko vajo, smo ostali brez besed. Videti je bilo, kot da nastopamo v Sikstinski kapeli,” so po nastopu občutke opisali člani zasedbe, ki so s 30-minutnim program popestrili večerno dogajanje.

Perpetuum Jazzile
Elio Castoria, Maurizio Di Loreti – Gaileo Fundation

Perpetuum Jazzile so za dogodek, ki so se ga udeležili številni filantropi, prilagodili glasbeni program in njegovo izvedbo, saj je moral ta ustrezati željam naročnika in tudi prostora. “Nastopili smo brez mikrofonov, tako da so pesmi morale aranžmajsko ustrezati tovrstnemu načinu izvedbe. Od prve sekunde naprej so nam izkazali stoodstotno pozornost in bilo je veličastno. Nasmejani obrazi in bučni aplavzi po vsaki pesmi so bili dokaz, da smo jim bili zelo všeč,” so dejali člani vokalnega orkestra, ki imajo s prestižnimi dogodki kar nekaj izkušenj. Med drugim so nastopali že po vsem svetu, v Združenih narodih, v Hamburgu na dogodku Rotary International, nastopili so na enem najprestižnejših evropskih modno-fotografskih dogodkov ob izidu koledarja Pirelli v Milanu ter predvsem večkrat dokazali, kako daleč lahko seže dober glas.

Perpetuum Jazzile
Elio Castoria, Maurizio Di Loreti Gaileo Fundation

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.