Pevec R. Kelly spoznan za krivega, bil je “neusmiljen plenilec”

Magazin 27. Sep 202122:09 > 22:25 0 komentarjev
R. Kelly na sojenju
Jane Rosenberg/REUTERS

Svetovno znanega pevca R. Kellyja so po šesttedenskem sojenju spoznali za krivega trgovine z ljudmi in vodenja organizirane kriminalne združbe. Bil je neusmiljen plenilec, je opisalo tožilstvo.

Pevca R. Kellyja so spoznali za krivega trgovine z ljudmi, sodelovanja in vodenja organizirane kriminalne združbe, podkupovanja uradnih oseb ter spolnih zlorab in izkoriščanja mladoletnih oseb.

Porota je tako odločila po šesttedenskem sojenju, na katerem je priznanega pevca R&B glasbe tožilstvo prikazalo kot neusmiljenega plenilca, ki je plenil za mladimi temnopoltimi dekleti in ženskami, poroča Guardian.

Obtožnico vložilo enajst oseb

54-letni pevec naj bi naslednja desetletja preživel v zaporu zaradi vodenja kriminalnega podjetja s sedežem v Chicagu, ki je rekrutiralo mladoletne žrtve v shemo neželenega seksa in duševnih muk. Več prič je namreč povedalo, da jih je Kelly, ko so bile mladoletne, podvrgel sprevrženim in brutalnim mukam, to pa naj bi počel več kot dve desetletji.

Obtožnico zoper pevca je vložilo enajst oseb, devet žensk in dva moška.

Po devetih urah posvetovanj, ki so jih začeli v petek popoldne, je porota pevca v kazenskem postopku na zveznem sodišču v Brooklynu obsodila izsiljevanja in osmih kršitev zakona o trgovini z ljudmi. Višina kazni naj bi bila po poročanju medijev znana 4. maja.

R. Kelly
Jane Rosenberg/REUTERS

Kellyjev odvetnik Deveraux Cannick je dejal, da so nad sodbo razočarani.

Pevec kršitve sistematično zanikal

Kelly, ki je najbolj znan po uspešnici I Believe I Can Fly iz leta 1996, je kakršno koli kršitev sicer večkrat zanikal. Na sojenju pevec ni pričal. Zdaj ga čakajo še sodni postopki glede otroške pornografije in oviranja pravice v Chicagu ter obtožnice v Illinoisu in Minnesoti.

Zgodbe njegovih tožilcev so bile izpostavljene v dokumentarnem filmu Surviving R Kelly, ki je bil predvajan leta 2019. Nekaj mesecev po izidu filma so pevca na podlagi zveznih obtožb aretirali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!