Pevec skupine Bijelo dugme mimoidoče presenetil z največjim hitom (VIDEO)

Magazin 27. Sep 202321:50 1 komentar
Alen Islamović
Foto: Alen Islamović/FACEBOOK

Pevec slovite jugoslovanske zasedbe Bijelo dugme Alen Islamović je na družbenem omrežju Facebook objavil posnetek gverilskega nastopa v Rovinju. Skupaj z uličnim glasbenikom je namreč odpel enega največjih hitov izjemno popularne skupine in tako presenetil številne mimoidoče.

Pevec Alen Islamović je na družbenem omrežju Facebook objavil posnetek, v katerem je v hrvaški Istri skupaj z uličnim glasbenikom zapel vsem dobro znano uspešnico Đurđevdan. “Tukaj sem na trgu v Rovinju z uličnim glasbenikom in s svojo največjo uspešnico v karieri,” je zapisal Islamović.

Kot je še razvidno iz posnetka, so se nekateri mimoidoči sprehajalci ustavili in prisluhnili njegovemu petju, s to potezo pa je pevec navdušil tudi uporabnike družbenih omrežij. Posnetek nastopa si je namreč ogledalo že več kot milijon ljudi, številni pa so Islamovića v komentarjih tudi pohvalili.

Skladba Đurđevdan je sicer z albuma Ćiribiribela – zadnjega, ki ga je zasedba Bijelo dugme posnela pred razpadom skupine. Islamović se je nato podal na samostojno pot, pogosto pa poudarja, da mu to tudi najbolj ustreza, poroča Dnevnik.hr.

Tradicijo Bijelo dugme v zadnjih letih sicer nadaljuje ustanovitelj Goran Bregović. Vsem pa je znano, da med člani vlada razkol. Kot smo poročali, se o slabih odnosih med pevcema Islamovićem in Mladenom Vojičićem – Tifo govori že nekaj časa. Oba sta namreč v različnih obdobjih s skupino sodelovala kot vodilna pevca in pustila svoj pečat (tako kot ga je tudi prvi pevec skupine Željko Bebek). A znano je, da se Islamović in Tifa ne razumeta najbolje. Več o tem pa v članku Dva pevca skupine Bijelo dugme, ki se ne marata, a vseeno skupaj nastopata.