Pevki Severini grozi zapor

Magazin 20. Maj 202220:20 > 21:19
Severina
Branislav Babic/PIXSELL

Hrvaško tožilstvo je zoper hrvaško pop zvezdnico Severino vložilo obtožnico zaradi kaznivih dejanj vsiljivega vedenja. Po poročanju hrvaških medijev gre za SMS sporočila z žaljivo vsebino, ki jih je pevka poslala ravnateljici osnovne šole, ki jo je obiskoval njen sin.

Hrvaško državno tožilstvo je zoper pevko Severino Vučković vložilo obtožnico zaradi dveh kaznivih dejanj vsiljivega vedenja, kar je danes za Jutarnji list potrdila tiskovna predstavnica hrvaškega tožilstva.  A obtožnica še ni pravnomočna, saj jo je treba še posredovati strankam v odgovor. Ko bo Severina posredovala zagovor, bo sklican senat, ki bo nato odločal o očitkih iz obtožnice.

Tožilstvo ji očita dve kaznivi dejanji vsiljivega vedenja. Po poročanju hrvaških medijev gre za primer, ko je pevka ravnateljici osnovne šole, ki jo je obiskoval njen sin, pošiljala SMS sporočila z žaljivo vsebino. Severina naj bi ji celo grozila, da jo bo zadavila. Pop zvezdnico je zaradi vsiljivega vedenja prijavila tudi nekdanja direktorica zagrebškega socialnega centra. 

Za tovrstna kazniva dejanja je na Hrvaškem zagrožena zaporna kazen do enega leta.

Izredni nadzor pokazal več nepravilnosti

Splitčanka je sicer v preteklosti, ko je z nekdanjim partnerjem srbskim poslovnežem Milanom Popovićem bila bitko za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, javno spregovorila o domnevno neprofesionalnem in nezakonitem odnosu uslužbencev tamkajšnjega centra za socialno delo. Izredni nadzor, ki ga je opravilo hrvaško ministrstvo za delo, pa je pokazalo več nepravilnosti pri njihovem delu.

Kot je v takratnem odzivu pojasnila pevka, je bilo v nadzoru ugotovljenih več kot 20 napačnih postopanj izpostave Maksimir. “Že leta molim. Mnogi so me v teh letih poslušali, niso me pa slišali. Moje prošnje, pritožbe, tožbe, ugovori niso bili sprejeti. Psihično nadlegovanje, javno ponižanje in ne nazadnje odvzem otroka in začasni ukrep, ki je trajal 20 mesecev, so ostali nekaznovani, neraziskani. Podobna nepopravljiva škoda je bila strojena številnim materam na Hrvaškem in po regiji,” je po poročanju Večernjega lista takrat dejala pevka.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.