Pirellijev koledar za 2022: Bryan Adams se pokloni pop zvezdam

Magazin 30. Nov 202110:16 > 10:16 0 komentarjev
Kali Uchis, Pirellijev koledar
Profimedia

Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Rita Ora, St. Vincent in Iggy Pop so na seznamu slavnih glasbenikov, ki nastopajo na Pirellijevem koledarju za leto 2022.

Za objektivom ni stal nihče drug kot Bryan Adams, kanadski popzvezdnik, ki se je uveljavil tudi kot fotograf. Svojo vizijo je posvetil največjim talentom v svetu glasbe.

Od leta 1964 je pri Pirellijevem koledarju, ki ga lani zaradi pandemije niso izdali, sodelovalo že 37 fotografov, med njimi zveneča imena, kot so Helmut Newton, Richard Avedon, Annie Leibovitz, Mario Testino in Herb Ritts.

Pri britanski podružnici gumarskega velikana Pirelli so se kot izdajatelji koledarja, ki je bil nekoč sinonim za seksi posnetke popolnoma golih modelov, sredi prejšnjega desetletja odločili za subtilnejši pristop in bolj tematsko usmerjene posamezne izdaje.

Življenje glasbenika, življenje na cesti

Tudi letos, ko so za rdečo nit 48. koledarja izbrali temo On the Road, torej Na cesti, so podobe duhovite in daleč od škandaloznih, preprosto povedano, gre za vpogled v življenje potujočega umetnika.

Popzvezdnica Rita Ora tako pozira v kopalni kadi v losangeleškem hotelu Chateau Marmont, kjer so posneli tudi večino preostalih fotografij – z izjemo Saweetie, ki potiska voziček za kovčke v hotelu La Scalinatella na Capriju.

Saweetie, Pirellijev koledar
Profimedia

Cher je slavni fotograf in kolega iz glasbenih stanovskih vrst ujel v prazni garderobi, kjer zamišljeno pozira v klasičnem črnem suknjiču in hlačah z zaponkami.

Podobe zaokroža še ena glasbena legenda, Iggy Pop, Adams pa je vključil tudi svoj avtoportret s pripisom: “Na poti na naslednji koncert.”

“Na cesti sem že zadnjih 45 let,” je povedal 62-letni Adams, ki se bo februarja ustavil v ljubljanskih Stožicah, “saj je življenje glasbenika sestavljeno iz cest, poti, čakanja v hotelih in ur, preživetih v zaodrju.”