Po legendarnem posnetku z avtoceste viralni Srb še z lekcijo Hrvatom (VIDEO)

Magazin 24. Sep 202309:59 3 komentarji
Leo Mujić
Posnetek zaslona/HRT/Index

Beograjčan Leo Mujić je širši javnosti poznan kot moški iz videa, ki ga še po več letih delimo na družbenih omrežjih. V njem je opisal gnečo na hrvaških avtocestah, pri tem pa natresel kar nekaj že legendarnih izjav. Zdaj pa je tukaj nova anketa, ki jo je posnel novinar Indexa na zagrebških ulicah, v njej pa Beograjčan znova zabava.

Ljudje že osem let delijo posnetek, v katerem novinarka HRT ljudje v avtomobilih sprašuje o gneči na hrvaških cestninskih postajah. Natančneje del posnetka, v katerem Beograjčan Leo Mujić z novinarko deli nekaj danes že legendarnih izjav.

Pred dnevi pa je na ulicah Zagreba na Beograjčana naletel novinar Indexa in ga vprašal, kaj misli o muralu v novi peš coni. Namesto odgovora je novinar dobil predavanje o tem, kaj je mural, in pojasnilo, da to ne more biti nekaj, kar je na tleh oziroma na cesti.

@index.hr He is back 😎 Njegov komentar o gužvi na A1 je bio legendaran, a sad je komentirao pješačku zonu u Zagrebu #leomujic #zagreb #viral #fyp #lunar ♬ original sound – Index.hr

Ko je novinar vprašal, ali v mestu potrebujejo več grafitov, ga je Leo popravil z besedami, da to ni grafit.

Pa je v Zagrebu dovolj ulične umetnosti? Na to je novinarju odgovoril z vprašanjem, kdaj je bil nazadnje v gledališču in takoj zatem dodal: “Veste, kdo sem jaz?” Ker novinar tega ni vedel oziroma je v smehu dejal, da bi ga morda prepoznal, če bi snel očala, je Leo zaključil: “Vprašali ste me, ali je v Zagrebu dovolj umetnosti. Umetnosti je dovolj, ampak zdaj ste mi dokazali, da zanjo ni dovolj kupcev.”

Viralnost posnetka je dosegla tudi srbsko turbofolk zvezdo Seko Aleksić, ki se je ob “muralu, ki to ni”, vživela v Mujića. “Če ne veste, kdo sem jaz, potem niste konzument umetnosti,” je med drugim dejala v videu.

@seka_aleksic Ako ne znate ko sam ja onda niste konzument umetnosti 🤣 @Stanislav Zakić ♬ original sound – Seka Aleksić

Leo Mujić je sicer plesalec in koreograf, ki je zaslovel s koreografijo baleta Ana Karenina v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu in koreografijo ter režijo baleta Nevarne zveze na Dubrovniških poletnih igrah leta 2014. Šolal se je na švicarski šoli baleta École-Atelier Rudra Béjart v Lozani.

“Kaj je to, Mad Max?”

Iz leta v leto oziroma pri nekaterih iz petka v petek na družbenih omrežjih zaživi že omenjeni posnetek, ko Leo na vprašanje novinarke HRT, ali je gneča, odgovori: “Kaj mislite? To ni gneča, to je katastrofa. Uvedite vinjete, čemu je to podobno, kakšno izživljanje.”

Na vprašanje, ali je namenoma izbral petek za pot, je odgovoril: “V petek se ljudje vedno ‘zafrknejo’, ko gredo, je torej vsak petek izjema? Ob petkih se izogibajte avtocesti. Kaj je to, Mad Max?”

Ob koncu se je obregnil še ob razmere, v katerih je delala novinarka, in jo vprašal: “Kje imate zaščito pred soncem, kje imate kapo?”