Poglejte barvo, v katero ste oblečeni – kaj vam sporoča o vašem počutju?

Magazin 05. Apr 202214:45
Oblačila
Foto: Profimedia

Vsaka barva nosi drugačen pomen. Ko zjutraj izbiramo, katero barvo bomo oblekli, to nakazuje tudi na naše počutje. V katero barvo ste trenutno oblečeni? Preverite, kaj vaše obleke sporočajo o vašem trenutnem počutju.

Črna: Ta barva sporoča moč, eleganco, avtoriteto ter nadzor, lahko pa seveda tudi žalovanje. Če ne gre za žalovanje, morda odraža vašo željo po neodvisnosti. Simbolizira tudi analitičen um.

Bela: To je barva nedolžnosti, čistosti in miru. Nakazuje na vašo samozavest, iskrenost, pogum in odprtost.

Modra: Barva miru in zaupanja. Pravijo, da imajo ljudje v modri barvi dober smisel za humor, so zelo kreativni, razmišljajo zunaj okvirov in radi raziskujejo.

Rjava: Zemeljska barva, ki nam pomaga, da se prizemljimo. Nakazuje na uravnovešenost in emocionalno stabilnost. Rjavo barvo pogosto nosijo inteligentni ljudje, ki potrebujejo le malo stvari v življenju, da so zadovoljni.

Siva: Sporoča nevtralnost, organiziranost in zaupanje. Preveč sive barve pa lahko izraža tudi dolgočasje ali depresivnost.

Zelena: Predstavlja naravo in je včasih veljala za svečeniško barvo, ki nakazuje na ravnovesje, srečo in rast. Oblečemo jo, kadar si želimo miru ali videti drugo, širšo perspektivo v življenju.

Rdeča: To je močna barva akcije, moči in strasti. Primerna barva, če želite biti opaženi, izogibajte pa se je, kadar ste živčni in nemirni.

Roza: Ženstvena barva, ki nakazuje željo po biti ljubljen, hkrati pa tudi pripravljenost na dajanje ljubezni.

Vijoličasta: Kraljevska barva, ki uprizarja unikatnost in ustvarjalnost, kaže na notranje globine in močno intuicijo.

Rumena: Predstavlja sonce, pomeni svetlobo in igrivost, navdih ter poveča našo energijo.

Oranžna: Ima pozitiven učinek na čustva, predstavlja samozavest, radost in ambicijo. Oblečemo jo, ko si želimo biti kreativni in pozdraviti svoja čustva.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar