Pomembni datumi v juniju po zaključku retrogradnega Merkurja

Magazin 04. Jun 202208:00 0 komentarjev
nebo, zvezde, vesolje
Profimedia

Preverite, na katere astrološke dogodke v juniju morate biti pozorni zdaj, ko je konec retrogradnega Merkurja.

3. junij je bil konec retrogradnega Merkurja

Po treh tednih in pol smo se včeraj poslovili od retrogradnega Merkurja. Če ste v tem času občutili težave na področju odnosov, komunikacije, financ ter sprejemanja odločitev, se bo to po 3. juniju začelo počasi izboljševati. A ne pozabite, da Merkurjevo senčno obdobje traja do 18. junija. Bodite nežni do sebe in ne pričakujte čudežnih sprememb čez noč. Vse večje spremembe potrebujejo svoj čas in potrpežljivost.

4. junij je začetek retrogradnega Saturna

Takoj po koncu retrogradnega Merkurja se začne obdobje retrogradnega Saturna, ki bo trajalo vse do 22. oktobra. Vendar brez skrbi, Saturn seveda nima enakega vpliva kot Merkur. Saturn je planet potrpežljivosti, to obdobje pa nas bo spodbudilo, da ocenimo in ponovno postavimo svoje meje in pravila, ki jih v življenju želimo upoštevati.

13. junij: Merkur se pomakne v znamenje dvojčkov

Proti sredini meseca se bo Merkur pomaknil v znamenje dvojčkov. Ker je Merkur tudi vladajoči planet dvojčkov, bodo njegove lastnosti tedaj še toliko izrazitejše. To obdobje nas bo spodbudilo, da se veliko gibamo ter družimo z bližnjimi in prijatelji. Nagnjeni bomo k abstraktnem razmišljanju ter ustvarjalnosti, po drugi strani pa bomo imeli težave pri rutinskih ali bolj dolgočasnih opravilih.

14. junij: polna luna v strelcu

Lunin cikel bo sredi meseca dosegel vrhunec. Polna luna bo tokrat nastopila v znamenju strelca. Pojav nam bo pomagal, da razširimo svoja obzorja in sprejmemo svojo spontanost. Imeli bomo veliko željo po pustolovščinah, potovanjih ali izletih, odkrivanju novih krajev ter spoznavanju novih ljudi. Spremljala nas bo optimistična naravnanost in tudi v odnosih bo vladala bolj sproščena energija.

21. junij: poletni solsticij in začetek obdobja raka

Pripravite se na močna čustva, saj je 21. junij tako prvi dan obdobja raka kakor tudi datum poletnega solsticija. V ospredju bodo naša čustva – hrepeneli bomo po povezanosti, stabilnosti in udobju. To je odličen čas za druženje pod poletnim soncem z družino, bližnjimi prijatelji ali partnerjem.

22. junij: Venera vstopi v znamenje dvojčkov

Merkurju v znamenju dvojčkov se pridruži še Venera, planet ljubezni. Takrat postanemo nekoliko bolj spogledljivi in družabni. Z večjo lahkoto izražamo svojo naklonjenost, zaradi obdobja raka pa je to tudi odlična priložnost, da poglobimo naše odnose z bližnjimi. Obetajo se nam prijetni in zabavni trenutki, ki nam bodo ogreli srce.

28. junij: retrogradni Neptun

Pred iztekom meseca pozdravljamo še eno retrogradnost, ki bo trajala do 3. decembra. Tokrat gre za Neptun, planet duhovnosti, podzavesti in sanj. To obdobje nam bo omogočilo, da se bolj poglobimo vase, stopimo v stik s svojo pristnostjo ter okrepimo svojo intuicijo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!