5 najbolj “precenjenih” turističnih znamenitosti na svetu

Potovanja 05. Mar 202310:30
Kovček
Profimedia

Čeprav sodijo med največja čudesa in največje svetovne znamenitosti, pa marsikatera nudijo vse prej kot prijetno popotniško izkušnjo. Preverite, kaj je zmotilo izkušene popotnike, in nekaj nasvetov, s katerimi bo vaša izkušnja boljša.

Na fotografijah so znamenitosti morda videti sanjsko, nekoliko drugače pa je, ko jih obiščete in se prebijate med trumami turistov.

Tadž Mahal, Indija

Popotnica Natalia iz My Trip Hack je kot eno najbolj precenjenih znamenitosti izpostavila Tadž Mahal.

Čeprav je njegova veličastna podoba vredna vsega občudovanja, pa eno največjih indijskih turističnih atrakcij vsak dan v letu obletavajo množice turistov.

Natalia tako svetuje, da si palačo ogledate iz vrtov Mehtab Bagh, ki jih najdete čez reko Yamuna in ponujajo odlično perspektivo na prekrasno grobnico.

Taj Mahal
PROFIMEDIA

Kip svobode, New York

Čeprav si številni popotniki želijo vsaj enkrat v življenju ugledati znameniti kip, pa je popotniška blogerka Tessa Juliette prepričana, da ga ni vredno obiskati. Da se izognete vrstam, si kip oglejte kar iz zaliva.

Uzrli ga boste že na trajektu za Staten Island, ob tem pa boste dobili tudi dober razgled na Manhattan, Guvernerjev otok in Brooklyn Heights.

Mavrična gora, Peru

Instagram je glavni krivec za vzpon turizma na ta perujski biser, a Brian Bultema iz Dargui Tours je prepričan, da se številni niso pripravljeni odpraviti na tako visoko nadmorsko višino. Poleg tega vas lahko izkušnja velikokrat razočara.

Ob oblačnem vremenu so lahko barve Mavrične gore precej neme in nedramatične, kar je veliko razočaranje za tiste, ki pričakujejo neonske barve z Instagrama.

novo leto 2023 london
PROFIMEDIA

Londonsko oko, London

London Eye sodi med največje londonske znamenitosti, a Joe, popotniški bloger, je prepričan, da ne boste, če jo izpustite s svojega seznama, ničesar zamudili. Poleg dvakratnega čakanja v vrsti – za vozovnico in za prevoz – tudi razgled ni posebej navdušujoč.

Namesto tega priporoča obisk hotela The Shard in hotelskega bara, ki sicer ni poceni, a nudi prekrasen pogled na mesto.

Empire State Building, New York

Številni opevajo veličasten razgled z enega najznamenitejših nebotičnikov na svetu, medtem ko Michelle iz House of Travel svari, da lahko prekrasen razgled otežita visoka cena vstopnic in množica obiskovalcev.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.