Božična vas pri sosedih, kjer sveti več kot tri milijone lučk (FOTO)

Potovanja 09. Dec 202319:44 1 komentar
Božična vas Gornji Dolac
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/BOBO

Mnoga mesta so zaživela v soju prazničnih lučk in živahnih sejmov. Pri naših južnih sosedih je božična vasica, umaknjena v naravo, stran od velikih mest, prejela naziv najboljše družinske atrakcije.

Božična vas Gornji Dolac, ki se nahaja približno 50 kilometrov od Splita, je letošnja dobitnica nagrade za najboljšo družinsko atrakcijo, ki jo podeljuje britansko podjetje Corporate Livewire, poroča Dalmacija Danas.

Družina Lučić je vrata prvim obiskovalcem božične vasi odprla leta 2018. V lanskem letu so zabeležili 60.000 obiskovalcev.

Več kot tri milijone lučk se razprostira na nekaj deset tisoč kvadratnih metrih razgibane površine, po kateri vodijo vijugaste poti. Vrh vasi pa navdušuje s panoramskim razgledom na okoliško pokrajino.

božična vas
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/BOBO

Posebna zanimivost, ki privablja mnoge obiskovalce, predvsem družine, so številne živali, ki prebivajo v čarobni vasici. Letos tam domuje 120 živali, med njimi himalajske koze, kamerunske ovce, krave, konji, poniji, lame, emuji, jeleni, race, osli in mnogo drugih. Prijetno vzdušje pričarajo še žive jaslice in lokalna hrana, s katero se obiskovalci lahko okrepčajo.

“Vsako leto je lučk več, a smisel božiča ni le v lesku luči. Pomembno se mi zdi, da vsak obiskovalec začuti duh skupnosti, družine in veselja. Vas lahko okrasimo z milijoni lučkami, a če ljudje iz vasi ne odidejo z nasmehom, potem so lučke neuporabne,” je za Dalmacija Danas povedal Ante Nikola, sin lastnika praznične vasi.

božična vas
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/BOBO

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje