“Cenejše je živeti v letovišču s petimi zvezdicami kot najemati stanovanje”

Potovanja 14. Feb 202405:02 3 komentarji
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Josh Kerr, ki živi v najemniškem stanovanju v Veliki Britaniji, je odkril zanimiv način primerjave življenjskih stroškov. Ko je iskal počitnice v Sredozemlju, je ugotovil, da so vsa turška letovišča cenejša kot njegov trenutni dom v Manchestru, piše britanski Metro.

Britanec Josh Kerr je v videoposnetku na družbenem omrežju TikTok povedal, da za najem stanovanja v britanskem mestu Manchester plačuje 950 funtov na mesec (približno 1.117 evrov). To je manj, kot je povprečna najemnina v tem mestu, ki znaša 1.600 funtov (1.880 evrov).

Prek spletne strani On The Beach je našel letovišče Xoria Deluxe Resort v Antalyi v Turčiji. Za 28-dnevne počitnice, vključno z letalom ter vso hrano in pijačo, bi odštel zgolj 938 funtov (1.103 evre).

“Pravkar sem ugotovil, da je življenje v hotelu s petimi zvezdicami in all inclusive ponudbo cenejše kot življenje v Manchestru,” je povedal Kerr.

“Za najemnino, račune, občinski davek in drugo plačujem več kot 1.100 evrov. Tukaj dobiš zajtrk, kosilo, večerni obrok, pijačo in prigrizke. Kaj delamo v Angliji?” se je spraševal.

@joshkerr0 HOW IS THIS POSSIBLE!? Yet again I ask myself why am I still in England? Its literally cheaper to live in a 5 star resort than it is to live in Manchester… #fyp ♬ original sound – Josh Kerr

V hotelu sta na voljo dve restavraciji, slaščičarna in trije bari, prav tako brezplačen brezžični internet, velik bazen z masažno kadjo in tobogani, telovadnica in wellness center ter zabava in animacije za vso družino.

Spletni sledilci so mu v komentarjih sporočali, naj spakira kovčke in razmisli o delu v tujini, drugi pa so ga opozorili, da so te cene veljale za zimsko sezono, tako da bi v času največje turistične sezone, kot sta julij in avgust, nastali višji stroški.

Spet drugi pa so izpostavili pomanjkanje prostora in ponavljajočo se hrano v hotelih. “All inclusive je dober za šest do sedem dni, potem pa postane dolgočasno,” je zapisal eden od sledilcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje