Hrvaška plaža, ki je med najlepšimi na svetu, je hit na družbenih omrežjih

Potovanja 24. Jul 202312:09 1 komentar
Pasjača plaža
Martin Brož/WIKIPEDIA

Majhna in skrita peščena plaža Pasjača, ki velja za eno najlepših na Hrvaškem in v Evropi, se je znašla na seznamu 50 najlepših plaž na svetu. Nad njo pa se navdušujejo ne le popotniki, postala je hit tudi na družbenih omrežjih, saj se številni po najboljših močeh v fotografski objektiv trudijo ujeti lepoto tega skritega raja.

Majhna, peščena plaža Pasjača leži na osamljenem in nedostopnem mestu, kjer se Konavske skale strmo spuščajo v Jadransko morje. Do tega čudovitega skritega bisera, obdanega z naravnimi lepotami, lahko radovedneži dostopajo po skalnatih stopnicah, poroča Index.hr. Leta 2019 je bila prav ta plaža na portalu European Best Destinations razglašena za eno najboljših evropskih plaž. Zavihtela pa se je tudi na seznam 50 najlepših plaž na svetu.

Plaža je od Cavtata oddaljena le 10 minut vožnje in od Dubrovnika 30 minut ter leži ob vznožju pečine. Ko so leta 1955 izbili predor do morja, so kamni ostali na obali, v nekaj letih pa so morski valovi to kamenje spremenili v prod, nato pa v pesek. Ko je morje odplavilo ves pesek, so domačini prinesli novo kamenje, ki se je spremenilo v prod in nato spet v pesek. To bodo storili vedno znova, da bi ohranili svoj mali raj, še piše hrvaški medij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje