Je to najcenejše mesto na Hrvaškem? Leži le pol ure od Zagreba

Potovanja 19. Avg 202321:09 0 komentarjev
Oroslavje
Google Zemljevidi

Britanec Paul Bradbury živi na Hvaru. Tudi on je, kot številni Hrvati in tuji turisti, zaskrbljen nad letošnjimi visokimi cenami v državi. A našel je kraj, za katerega se zdi, da ga vsesplošna inflacija ni zajela. In ta leži le pol ure od Zagreba. Pico, pivo in sladoled je tam mogoče naročiti po razumnih cenah, pravi. 

Na Hrvaškem že celo poletje ob vročini vladajo tudi visoke cene. A britanski prebivalec otoka Hvar Paul Bradbury je odkril mesto, kjer cen čez poletje niso zasolili.

Gre za kraj Oroslavje, občino na Hrvaškem, ki spada pod Krapinsko-zagorsko županijo in je od prestolnice oddaljena 35 kilometrov. Britanec je, tako njegovo izjavo za Total Croatia News povzema hrvaški N1, nad mestom navdušen.

Najcenejša pica stane 7,20 evra, veliko pivo 1,80 evra, kepica sladoleda pa 1,20 evra, je povedal. Celoten obrok, če ta vključuje torej pico, pivo in sladoled, nanese 10,20 evra. “Celo poletje še nisem videl česa tako poceni,” je povedal Bradbury, ki se ob tem sprašuje, ali je Oroslavlje morda celo najcenejše mesto na Hrvaškem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!