Jedla sta v najslabše ocenjeni nemški restavraciji. Kaj se je zgodilo?

Potovanja 15. Okt 202305:46 2 komentarja
Peter Popluhar, PPPeter, YouTube
Foto: Zajem zaslona/YOUTUBE

Znani youtuber in njegov kolega sta obiskala berlinsko restavracijo, ki ima na internetu najslabše ocene. Je bilo res tako slabo?

“Nemčija ima na tisoče restavracij, ampak samo ena je lahko najslabša,” pravi Peter Popluhar, bolj znan kot youtuber PPPeter, katerega objavo na tem družabnem omrežju povzema portal punkufer.hr.

“Testiral sem Kingston, restavracijo z najslabšimi ocenami v državi. Recenzije z eno zvezdico so me opozarjale, da lahko hrana v tej restavraciji izzove želodčne težave, vendar sva se odločila, da bova tvegala in preverila, kako je jesti v najslabši nemški restavraciji,” pravi Peter, katerega objave so znane po sarkazmu in (pogosto črnem) humorju.

Peter je, iščoč najslabšo nemško restavracijo, preverjal, katere imajo najslabše ocene in recenzije na TripAdvisorju in Googlu. Pri pregledu fotografij berlinske restavracije sicer ni našel ničesar sumljivega, kritiki pa so se pritoževali predvsem zaradi slabega okusa hrane, ki izzove tudi prebavne motnje, ene in edine pesmi, ki se ves čas vrti v restavraciji, zaradi vodenih koktajlev in madežev šmink na kozarcih.

“Zveni kot privid”

“Mehiško-italijanska restavracija, ki se imenuje po glavnem mestu Jamajke in jo vodijo Indijci, ki ves čas vrtijo samo eno pesem, zveni kot privid,” pravi Peter in dodaja, naj se obiskovalci oskrbijo z zdravili in probiotiki, če se bodo v Kingstonu morda zares zastrupili s hrano.

Peter in njegov kolega, s katerim sta preverjala najslabšo restavracijo v Nemčiji, sta vstopila v Kingston, ki je bil popolnoma prazen. Začela sta s koktajli za pet evrov, nadaljevala pa z zloglasnimi načosi in specialiteto iz brokolija, ki naj bi bila največja krivca za vznemirljive trenutke na stranišču.

Medtem, ko sta pila najslabši White Russian, ki ga je Peter kdaj koli poskusil, je Peter dejal, da je podatek, da v Kingstonu ves čas vrtijo samo eno pesem, mit. Tudi koktajl Kangaroo se mu ni zdel slab. “Takšne koktajle lahko najdete v kakšnem zakotnem resortu v vzhodni Evropi,” je komentiral Peter in se čudil, da imajo na pivski karti kar 80 vrst koktajlov.

“Ljudje so neumni,” pravi lastnik

Nekaj trenutkov za tem je na mizo prišel brokoli, prekrit z zapečenim sirom in smetano (10 evrov), ki sploh ni bil videti slabo, pa tudi načosa (7 evrov) sta delovala čisto v redu.

Potem ko sta jih poskusila, sta Peter in njegov soocenjevalec menila, da sta obe jedi pravzaprav okusni. Nadaljevala sta s havajskimi rigatoni s šunko in ananasom (9,5 evrov), ki jih na meniju najdete pod “riagtoni” ter s tajskim piščancem s kokosom (13 evrov). “Super čudno. Zelo veliko je origana,” je rigatone komentiral Peter, piščanec pa mu je bil precej všeč.

Ob vsaki pohvali je natakar gosta vprašal, če so jima všeč koktajli – in prinesel nove, če sta rekla, da jima niso všeč. Po sprehodu po svetovni kuhinji in zaključku s “ta kratkimi”, sta se pritožila nad nenavadnim občutkom v želodcu in prosila za račun.

Preden sta odšla, sta lastnika vprašala, zakaj je Kingston ocenjen kot najslabša restavracija v Nemčiji. “Ljudje so neumni. Namesto  da bi povedali, kaj je narobe, dokler so še tu, raje pišejo slabe stvari na internetu. Veliko ljudi tudi pride, sede in popije pijačo, potem pa gredo, ne da bi plačali,” je povedal lastnik.

Po prihodu domov je dvojica na precej težak način ugotovila, da komentarji o zastrupitvi s hrano le niso bili iz trte zviti. Žal sta svoje pozno kosilo iz Kingstona pustila v straniščni školjki, ob krčih in bolečinah v želodcu.

Sicer pa si celotno dogodivščino poglejte v spodnjem videu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje