Mesto, v katerem vas bo 5 dni zabave stalo le 165 evrov

Potovanja 29. Apr 202306:41
New Delhi
Profimedia

Potovanja niso poceni, zato je popotniški portal Traveler's Elixir izračunal, kje boste dopustovali najceneje.

Veste, v katerem mestu si lahko privoščite 5 dni odlične zabave za “samo” 165 evrov? Traveler’s Elixir je analiziral cene povprečne namestitve, hrane, javnega prevoza na destinacijah in stroške obiska turističnih znamenitosti, vse z namenom, da najde najugodnejšo destinacijo za popotnike.

Po poročanju britanskega portala Traveler’s Elixir je denarnici najbolj prijazen New Delhi. Po izračunih boste za petdnevno bivanje v mestu potrebovali 169 evrov, za hotel s tremi zvezdicami boste odšteli 17 evrov, v hotelu s petimi pa 169 evrov. Za primerjavo: za nočitev v petzvezdičnem hotelu v Monaku boste morali odšteti šestkratnik – okoli 1100 evrov.

Delhi ima dolgo in zanimivo zgodovino, ki se odraža v njegovi osupljivi arhitekturi. Od Rdeče trdnjave do spomenika Qutub Minar in Humayunove grobnice, zanimivosti v tem pisanem mestu nikoli ne zmanjka. Poleg vsega nikar ne spreglejte lokalne kulinarike, ki je dosegljiva na vsakem koraku in to skorajda za »drobiž«.

New Delhi,
Profimedia

Nobena izmed držav na seznamu ni iz EU ali S. Amerike, nasprotno, večina (kar 8 od 10) jih leži v Aziji, po ena pa v Južni Ameriki in Severni Afriki.

Lestvica Traveller’s Elixirja (destinacije so razvrščene glede na povprečno ceno petdnevnega bivanja za eno osebo v določenem mestu) :

New Delhi, Indija – 165 evrov

Phnom Penh, Kambodža – 205 evrov

Katmandu, Nepal – 209 evrov

Tbilisi, Gruzija – 227 evrov

Medelin, Kolumbija – 232 evrov

Ho Chi Minh, Vietnam – 236 evrov

Chiang Mai, Tajska – 260 evrov

Kairo, Egipt – 263 evrov

Luang Prabang, Laos – 265 evrov

Bangkok, Tajska – 266 evrov

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.