Čudovit otok, ki ga množični turizem še ni odkril

Potovanja 08. Jun 202320:28 1 komentar
Folegandros
Foto: PROFIMEDIA

Folegandros je manj znani grški otok, kjer obiskovalce pričakajo lepe plaže in slikoviti kraji.

Fotografije Santorinija in tamkajšnjega sončnega zahoda so na družbenih omrežjih postale že prava “poletna stalnica”. Vendar, če je Santorini zelo priljubljen in vsem dobro znan (vsaj s fotografij), za nekakšni pozabljeni biser velja otok Folegandros …

Folegandros, ki obsega 32 kvadratnih kilometrov, pogosto primerjajo s Santorinijem, kar nikakor ne preseneča. Ta grški otok je namreč del iste otoške skupine kot Santorini, prav tako pa so tudi zanj značilne slikovite hiše iz belega kamna. A za razliko od Santorinija, ki ga vsako leto obiščeta okoli dva milijona obiskovalcev, je Folegandros tišji in manj živahen. Tam ni rek turistov, ki polnijo ulice, in prosto mesto na plaži je vselej zagotovljeno, navaja hrvaški portal punkufer.hr.

Otok se ponaša z majhnimi skritimi zalivi, neokrnjenimi plažami, bleščeče modrim morjem … Najbolj priljubljena plaža je Katergos, ki leži na jugovzhodu otoka.

Folegandros
Chora, Folegandros (Foto: PROFIMEDIA)

Na Folegandrosu živi le okoli 600 ljudi. Večina otočanov živi v pristaniškem kraju Karavostasis, v Chori in kraju Ano Meria. Za primerjavo: Santorini ima nekaj več kot 15.000 prebivalcev.

Chora je, tako punkufer.hr, ena najbolj fotogeničnih lokacij na otoku. Fotografske objektive privabljajo tradicionalne bele hiše z modrimi okni, slikovite tlakovane ulice in rože. Mesto so zgradili v srednjem veku na visoki pečini z neverjetnim pogledom na Egejsko morje.

Folegandros
Foto: PROFIMEDIA

Posebno doživetje v Chori je opazovanje sončnega zahoda, ki vse hiše obarva v osupljive zlate odtenke. Obiskovalcem prav tako svetujejo, da v kateri od restavracij poskusijo katero od lokalnih specialitet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje