Prizori iz hrvaškega mesta razočarali Britance: “To je balkanski Disneyland”

Potovanja 17. Jun 202421:30 4 komentarji
Gneča v Dubrovniku
Foto: PROFIMEDIA

Tudi Dubrovnik je postal žrtev množičnega turizma, kar obiskovalce vse bolj moti.

Britanski mediji so turiste opozorili na veliko gnečo v Dubrovniku v poletnih mesecih, pri čemer so se sklicevali na izkušnje britanskih obiskovalcev, ki so delili vtise na Redditu.

Kljub lepoti Dubrovnika mediji poleti odsvetujejo obisk mesta zaradi prevelike gneče, ki po mnenju britanskih turistov kvari celotno izkušnjo, poroča britanski Express.

Kot smo že poročali, so bili nekateri kraji na Hrvaškem – vključno s srednjeveškim Dubrovnikom – že med prvomajskimi prazniki videti kot sredi turistične sezone. V strogem mestnem jedru Dubrovnika so se vile dolge kolone ljudi. “Preveč je, preveč!” je stanje v mestu opisala nezadovoljna turistka.

“Vredno je, če vas gneča ne moti”

“Gneča je nora. Samo tisti, ki zdrži gnečo, naj obišče Dubrovnik,” je zapisal eden od uporabnikov Reddita, s čimer se je strinjal tudi drugi uporabnik.

Gneča v Dubrovniku Gneča v Dubrovniku
Foto: PROFIMEDIA
Gneča v Dubrovniku Gneča v Dubrovniku
Foto: PROFIMEDIA
Gneča v Dubrovniku Gneča v Dubrovniku
Foto: PROFIMEDIA

“Pred nekaj leti smo veliko potovali po Hrvaški, bila je prava gneča, ne samo v mestih, ampak tudi na krajih, kot so Plitviška jezera. Vendar obstaja razlog, zakaj so vsi tam, izplača se, če vas gneča ne moti,” je zapisal.

“To je balkanski Disneyland v najslabšem smislu”

“Čudovito mesto, a preveč turistov, gneče in izletov s turističnimi ladjami. To je balkanski Disneyland v najslabšem smislu, hrvaška kultura, ki je bila tam, je že zdavnaj izginila,” je komentiral tretji.

Comment
by from discussion
intravel

Evropa je v zadnjih letih postala priljubljena tudi med ameriškimi turisti, zaradi občutnega dviga cen storitev in hotelov ter velike gneče pa se ti sprašujejo, ali se jim obisk stare celine še izplača. Rešitev? Turistične agencije svojim strankam zato ponujajo manj obljudene destinacije. Namesto Italije jim predlagajo obisk Slovenije.

Britanci poudarjajo, da je Dubrovnik ena najbolj znanih turističnih destinacij na Hrvaškem, ne le zaradi svoje lepote in zgodovinskega pomena, temveč tudi, ker so tam snemali uspešnice, kot sta Igra prestolov in Vojna zvezd. A so priporočili obisk mesta zgodaj zjutraj ali na začetku šolskega leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje