Slovenija na prvem mestu Američanov: “Je cenejša od Hrvaške in to bo privlačno”

Magazin 24. Dec 202315:21 6 komentarjev
Ljubljana, center, ljubljanski grad, Ljubljanica, ponetek iz zraka, Tromostovje
PROFIMEDIA

Ameriški strokovnjaki za potovanja so Slovenijo uvrstili na prvo mesto med trendovskimi popotniškimi destinacijami, ki bodo v letu 2024 najbolj zanimale ameriške turiste.

Ameriški popotniki iz leta v leto obiskujejo destinacije, kot so Pariz, Cancun in London. Čeprav so vse te destinacije priljubljene z razlogom, pa obstaja še veliko drugih krajev, ki bodo v prihodnosti privabili več turistov. Tako svoj članek z napovedjo destinacij, ki bodo v letu 2024 pritegnile ameriške turiste, začenja ameriški Huffpost.

Ko so vprašali strokovnjake za potovanja, kakšne so njihove napovedi potovalnih trendov za prihodnje leto, se je na prvo mesto uvrstila Slovenija.

“Slovenija je v očeh popotnikov vedno bolj destinacija z vsemi čari evropske počitniške destinacije – tlakovane vasice, odlično vino, zgodovinska arhitektura, prijazni domačini – brez pretiranega turizma, ki pesti številne evropske turistične točke,” je za Huffpost povedala Tara Cappel, ustanoviteljica in izvršna direktorica FTLO Travel. “Poleg tega je precej cenejša od Francije, Italije ali od Hrvaške, kar bo v prihodnjem letu, ko se bo svetovno gospodarstvo ohladilo, še posebej privlačno,” je dodala.

Bohinj
Bohinj (Foto: Uroš Kokol/N1)

Pohodi po osupljivi slovenski pokrajini, sproščanje ob jezeru in obisk epskega jamskega gradu je le nekaj možnosti, kako lahko izkoristite svoj obisk v Sloveniji, so še zapisali v tem ameriškem mediju. Poleg Slovenije je Huffpost med zanimive destinacije za leto 2024 med drugim uvrstil še Vietnam, Guadalajaro v Mehiki, Južno Afriko, Menorco in Tirano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje