Velikodušna ponudba: turistom bodo plačali, da jih obiščejo

Magazin 24. Feb 202311:33
Tajvan
PROFIMEDIA

Potovanja so po pandemiji v polnem zagonu, vendar si jih zaradi naraščajočih cen letalskih vozovnic marsikdo ne more privoščiti, še posebej do oddaljenih destinacij. Zato si nekatere na vse pretege prizadevajo spodbuditi prihod obiskovalcev in razvoj gospodarstva.

Najnovejša destinacija med njimi je Tajvan, ki namerava turistom za obisk ponuditi 155 evrov. Denarne nagrade pripravlja tudi za turistične skupine, da bi jih spodbudil k obisku otoka.

Tajvanski premier Čen Čjen Džen je v četrtek napovedal, da želi vlada leta 2023 privabiti šest milijonov turistov, leta 2024 to število podvojiti in do leta 2025 doseči deset milijonov obiskovalcev. Kot spodbudo bo Tajvan 500.000 posameznim turistom podaril 155 evrov. Do 620 evrov nadomestila bo prejelo tudi 90.000 turističnih skupin.

Minister za promet Vang Kuo Caj je v sredo izjavil, da bodo denarno spodbudo dali v digitalni obliki. Turisti bodo denar lahko uporabili za plačilo stroškov v Tajvanu, vključno s stroški nastanitve. Cilj ukrepov je privabiti več obiskovalcev s ključnih trgov, kot so Japonska, Južna Koreja, jugovzhodna Azija, Hongkong in Macao ter Evropa in Amerika.

Po podatkih Tajvanskega turističnega urada je Tajvan leta 2022 obiskalo nekaj manj kot 900.000 obiskovalcev. Med največjimi skupinami so bili obiskovalci iz Vietnama, Indonezije, Japonske in ZDA. Te številke so le delček tistih iz leta 2019, ko je Tajvan obiskalo rekordnih 11,8 milijona mednarodnih turistov – za več kot sedem odstotkov več kot leto pred tem.

Otok je oktobra 2022 odpravil omejitve vstopa, potem ko so bile meje zaprte za eno najdaljših obdobij na svetu.

Ste pripravljeni na rezervacijo? Za zdaj počakajte. Vlada še ni objavila, kdaj se bo shema začela izvajati in kako zaprositi za denar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.