V Ljubljano prihaja nov festival, ki bo poskrbel za živahno zimsko vzdušje

Kultura 06. Feb 202311:45
ljubljana LUV festival
promocijsko gradivo

Turizem Ljubljana predstavlja nov festival pod imenov LUV fest - festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja, ki naj bi v pristolnico v zimskih dneh privabil turiste ter poskrbel za živahno vzdušje njegovih prebivalcev.

V Ljubljani se bo letos prvič odvil povsem nov festival LUV fest, ki se začenja na praznik slovenske kulture, 8. februarja, simbolično pa ga bo 12. marca sklenilo gregorjevo. Festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja bo poskrbel za posebno okrasje mesta ter številne dogodke, festivalsko gastronomsko ponudbo in dogajanje, prežeto z ljubeznijo do kulture, umetnosti, naše kulturne dediščine in romantične ljubezni. Turizem Ljubljana, ki festival organizira, želi s tem Ljubljano pozicionirati kot destinacijo, ki je vredna obiska tudi v zimskih mesecih, ko je sicer obiskovalcev manj, ter hkrati domačinom ponuditi živahnejše dogajanje v času, ko se sicer več zadržujemo doma. Cilj je torej poživiti meseca, ko je v mestu mirneje.

ljubljana LUV festival
promocijsko gradivo

Direktorica Turizma Ljubljana mag. Petra Stušek je festival napovedala z besedami: “Domačini in obiskovalci bodo lahko več kot mesec dni uživali v posebnem okrasju mesta, spoznavali edinstvene zgodbe Ljubljane na vodenih doživetjih, ustvarjali nepozabne spomine s fotografiranjem na izbranih lokacijah, uživali na koncertih, razstavah in drugih kulturnih dogodkih, se udeleževali ustvarjalnih delavnic, se razvajali s kulinaričnimi presežki, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Ne zgolj romantično, temveč tudi z ljubeznijo do kulture, umetnosti, dediščine.”

ljubljana LUV festival
promocijsko gradivo

Da bo festival LUV resnično povezoval celotno turistično ponudbo mesta, napoveduje tudi njegov koncept – pod programom namreč najdemo številne ljubljanske kulturne institucije, umetnike, hotelirje, gostince in druge ponudnike. Lahko se bomo udeležili posebnih doživetij, med njimi vodenja po Ljubljani na temo ljubezni, brezplačne predstave Reka sedmerih imen, ki bo ponudila vizualno impresiven spektakel na Šuštarjevem nabrežju, številnih aktivnosti za najmlajše (filmi, delavnice in prireditve), odvil pa se bo tudi tradicionalni Pozdrav pomladi, kjer bomo gregorčke spustili po Gradaščici. Ljubitelji plesa bodo navdušeni nad raznovrstnimi plesnimi dogodki, tisti, ki iščejo partnersko ljubezen, pa se lahko udeležijo dogodkov za samske.

ljubljana LUV festival
promocijsko gradivo

Na kulturnem programu so še ustvarjalne delavnice, na primer zlatarska in lončarska, noč erotičnega filma, 3-dnevni glasbeni in plesni dogodek Grand Hotela Union, Valentinov ples v Pionirskem domu, razstava v Narodni galeriji, Zimski festival Festivala Ljubljana ter številni drugi dogodki, ki bodo ustvarili toplo vzdušje sredi dolgih zimskih večerov. Februar in marec tako v Ljubljani postajata živahna festivalska meseca.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.