V Zagrebu imajo Muzej pivskega mačka

Potovanja 24. Apr 202317:18 0 komentarjev
Muzej mamurluka Zagreb, muzej pivskega mačka
INSTAGRAM

Muzej v hrvaški prestolnici zbira zgodbe in predmete, povezane s prekomernim uživanjem alkohola in "dnevom po tem".

“V nekem klubu v Londonu sem plesal z ljubkim dekletom, vendar sem popil preveč in ga ne enkrat, ampak kar trikrat polil s pijačo. Naenkrat punca ni hotela več plesati z mano. Nisem mogel razumeti, zakaj.” To je le ena od zgodb, zbranih v Muzeju pivskega mačka (Muzej Mamurluka/Museum of Hangover), nedaleč od centra hrvaške prestolnice.

Muzej, ki bo 1. decembra praznoval četrto obletnico, je posvečen zbiranju predmetov in zgodb, povezanih s prekomernim uživanjem alkohola in “dnevom po tem”. Eksponate večinoma pridobijo od obiskovalcev. Tako je recimo tam razstavljenih nekaj prometnih znakov, pa tudi noga izložbene lutke, nakupovalni voziček in še kaj. Verjetno si lahko predstavljate, kako so pristali v tem muzeju. Začetki so bili skromni, letos pa so površino muzeja povečali kar za štirikrat.

Muzej ima tudi izobraževalno plat. Zbrane zgodbe in predmeti, čeprav večinoma zabavni in smešni, ponujajo tudi priložnost za (samo)refleksijo o čezmernem uživanju alkohola. S pomočjo posebnih očal pa lahko tudi poskusite, kako je pijan voziti avto, igrati pikado ali hoditi po neravni površini. Seveda očala potrebujete samo, če ste trezni, sicer se bo vse samo še poslabšalo. Občasno pa prirejajo tudi tematske razstave, ena od njih je bila recimo posvečena stoletnici prohibicije v ZDA.

simuacija vožnje pod vplivom alkohola
FOTO: muzejmamurluka_com

V muzeju dobite tudi pijačo, tudi alkoholno. Vendar svetujemo previdnost! Vaše zgodbe, fotografije ali pa kakšnega drugega predmeta, povezanega s pivskim mačkom, bodo pa veseli.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!