Pragmatizem je to poletje postal največji modni trend, kateri kosi so bistveni?

Magazin 14. Avg 202212:45 0 komentarjev
Street Style
Profimedia

Od nujnosti do trenda: pragmatizem je način življenja, romantične obleke pa je zamenjal ta kos.

Da bi zadovoljila našo potrebo po praktičnosti, je moda to poletje zmanjšala svoje standarde v korist bolj utilitarnega sloga. Do tega je pripeljala potreba po optimizaciji časa za kombiniranje, zato so modni trendi v žensko garderobo za to sezono izbrali kombinezone in pajace.

Daleč od tega, da bi si jih predstavljali stereotipno: kolekcije, ki so se pojavile na modnih pistah ready-to-wear, nas presenečajo prav zaradi svoje izjemne sposobnosti preoblikovanja vnaprej določenega modela v skladu z (edinstvenimi) vizijami različnih modnih hiš.

Tukaj je mini pajac Emporio Armani, ki ga kralj Giorgio z globokim V-izrezom naredi tekočega in čutnega. Virginie Viard, kreativna direktorica hiše Chanel, raziskuje uporabno modo, kar nam je predstavila z večbarvnimi črtastimi hlačami z dragocenimi detajli, ki so nastali z uporabo črnih bleščic. Druga modna brv, druge identifikacijske kode: bele Hermèsove hlače so okrašene z drobnimi okraski iz usnja kamelje barve, na katere kromatično spominjajo sandale na platformi. Minimalistično in jedrnato krojenje je izrazni ključ, ki sta ga uporabila Proenza Schouler in Anteprima: obe oblačili sta v odkritem odtenku vaniljeve rumene barve, koncept naramnic pa je okrepljen in postane elegantna obleka par excellence. Utilitarna moda nam ponovno pokaže svoj obraz, vendar tokrat najbolj šik.

ANTEPRIMA
Profimedia

Anteprima, pomlad in poletje 2022

Baum und Pferdgarten
Profimedia

Baum und Pferdgarten, pomlad in poletje 2022

Chanel
Profimedia

Chanel, pomlad in poletje 2022

Armani
Profimedia

Georgio Armani, pomlad in poletje 2022

Etro
Profimedia

Etro, pomlad in poletje 2022

Genny
Profimedia

Genny, pomlad in poletje 2022

Hermes
Profimedia

Hermes, pomlad in poletje 2022

Luisa Spagnoli
Profimedia

Luisa Spagnoli, pomlad in poletje 2022

Proenza Schouler
Profimedia

Proenza Schouler, pomlad in poletje 2022

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.