Pralni stroj enkrat mesečno očistite s samo 3 sestavinami

Magazin 10. Avg 202217:15 1 komentar
pralni stroj, perilo
Profimedia

Hišne aparate je treba redno čistiti, da bi dobro delovali. Med tistimi, ki so pogosto v uporabi, je pralni stroj.

V pralnem stroju se nabira umazanija, lahko pa se razvije tudi neprijeten vonj. Da bi to preprečili, pralni stroj enkrat na mesec očistite s pomočjo belega kisa, eteričnih olj in sode bikarbone. Postopek je nadvse preprost, rezultat pa navdušujoč.

Postopek:

1. Dve skodelici sode bikarbone vsujte v prazen pralni stroj. Soda bikarbona ga bo nežno očistila od znotraj in odstranila vonjave, ki so nastale zaradi ostankov mehčalca in sredstev za pranje perila. Nato prižgite pralni stroj in izberite ciklus za daljše pranje s toplo vodo.

pralni stroj, prašek
Profimedia

2. Ko stroj zaključi izpiranje, v boben vlijte dve skodelici navadnega belega kisa, v kateri ste dodali 10 kapljic eteričnega olja. Najbolje bo, da izberete olje čajevca ali sivke, saj bosta delovala kot dezinfekcijsko sredstvo. Znova prižgite pralni stroj in izberite najdaljši program z vodo, ogreto na 90 stopinj Celzija.

3. Ko stroj zaključi delo, pobrišite notranje in zunanje dele, skupaj s posodicami za detergent in mehčalec. S kuhinjsko krpo, ki ste jo namočili v mešanico kisa in vode, zbrišite notranjost in zunanjost pralnega stroja. Na koncu vse skupaj pobrišite s suho krpo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje