Pravijo, da je to ena najlepših hrvaških plaž. Se strinjate?

Magazin 04. Jul 202210:25 > 11:175 komentarjev
Delite:
plaža, nuhal, makarska, hrvaška
Foto: PROFIMEDIA

Hrvaška obala skriva ene najlepših plaž v Evropi, če le veste, kje jih poiskati. Ena takšnih je Nugal na makarski rivieri, ki je z odmaknjeno lokacijo in neokrnjeno naravo o obisku prepričala mnoge turiste, na svoje sezname najlepših počitniških destinacij pa sta jo uvrstila tudi francoski Vogue in ameriški Conde Nast Traveler.

Ko temperature dosežejo (in presežejo) meje znosnega, začnemo sanjati o plažah z belim peskom in turkiznim morjem, v katerem bi se lahko ohladili. A zdi se, da so takšne idilične destinacije od nas oddaljene na tisoče kilometrov.

Vendar lahko sanjsko plažo – s čistim morjem, neokrnjeno naravo in predvsem brez običajne gneče turistov – najdete tudi na sosednjem Hrvaškem.

Plaža Nugal na makarski rivieri je zahvaljujoč fotografijam na družbenih omrežjih in pisanju svetovnih medijev postala ena najbolj zaželenih lokacij za preživljanje poletnih mesecev, poroča zadovoljna.hr.

plaža, nugal, hrvaška, makarska
Foto : PROFIMEDIA

Nugal je skrivna gramozna plaža v bližini hrvaškega naselja Tučepi. Obkrožena je s prekrasnim morjem, od radovednih pogledov pa jo ločujeta visoka pečina in bujen gozd.

plaža, nugal, makarska, hrvaška
Foto : PROFIMEDIA

Pred dvema letoma jo je francoska izdaja revije Vogue uvrstila na lestvico osmih najlepših plaž na Hrvaškem, ameriška potovalna revija Conde Nast Traveler pa jo je razglasila za eno 25 najlepših plaž v Evropi.

Nekoč so zanjo vedeli zgolj lokalni prebivalci, saj dostop do nje ni enostaven. Do plaže je mogoče priti s čolnom ali peš skozi park Osejava. Hoja do plaže traja med pol in eno uro, a kot piše zadovoljna.hr, se sprehod obrestuje, saj je v živo Nugal še lepši kot na fotografijah.

nugal, plaža, hrvaška, makarska
Foto : PROFIMEDIA

Opozarjajo pa še, da s seboj ne pozabite vzeti hrane in pijače, saj v bližini ni trgovin, restavracij in drugih gostinskih objektov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar