Predolge naramnice? Skrajšate jih lahko sami, brez šivalnega stroja

Magazin 06. Okt 202108:00 > 08:17 0 komentarjev
naramnice
Profimedia

Predolge naramnice lahko skrajšamo hitro in enostavno, brez uporabe šivalnega stroja. Vse, kar potrebujemo, so enostavni pripomočki in nekaj ročnih spretnosti.

1. Uporaba srebrnih sponk

Enostavne srebrne sponke so ena od najhitrejših rešitev za predolge naramnice. Najprej je treba določiti, za koliko moramo naramnice skrajšati, in s pisalom začrtati primerno dolžino. V drugem koraku kos oblačila obrnemo od znotraj navzven in ga zgladimo. Z odprto sponko nagubamo naramnico do začrtane dolžine, nato z ostrim delom sponke predremo blago in sponko zapremo.

2. Enostavna rešitev s šivanko

Kos oblačila s predolgimi naramnicami najprej oblečemo narobe, z notranjo stranjo navzven. S prsti prepognemo naramnici na ramenih tako, da s prsti določimo želeno dolžino. S srebrnima sponkama dolžino označimo tako, da z njima predremo blago in ju zapremo.

Kos oblačila nato slečemo in zmerimo razdaljo med vrhom naramnice in pripeto sponko. Z iglo in šivanko na roko zašijemo po dolžini naramnice tam, kjer smo zastavili sponko. V zadnjem koraku kos obrnemo na pravo stran, rezultat pa je prilegajoče oblačilo s prikrito krajšavo.

3. Zavezane naramnice okoli vratu

Oblačila s predolgimi ozkimi naramnicami lahko rešimo tudi tako, da spremenimo videz celotnega oblačila. Na hrbtni strani s tankimi škarjami prerežemo šive pri naramnicah in jih previdno odstranimo. Odstranjene naramnice nato zavežemo okoli vratu, s tem pa dobimo kos oblačila s sproščenim videzom in nastavljivimi naramnicami.

4. Uporaba pripomočkov za krajšanje naramnic

Cenovno dostopni pripomočki za krajšanje naramnic so enostavna rešitev za kose, ki se ne prilegajo dobro. Predvsem za krajšanje naramnic na modrčkih je dobro uporabiti posebej narejen komplet sponk, s katerim podaljšamo življenje spodnjemu perilu.

Poleg sponk so priljubljeni tudi posebno močni obojestranski lepilni trakovi za blago, s katerimi odvečni del naramnice prilepimo na notranjo stran oblačila. Rešitev za krajše naramnice so tudi posebni kaveljčki, s katerimi naramnico pritrdimo na hrbtno stran oblačila in skrijemo odvečni del.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!