Predstavljamo pisano sodelovanje ikoničnih modnih znamk adidas in Gucci

Magazin 15. Maj. 202212:15
Delite:
ADIDAS X GUCCI
Foto: Profimedia

Pravi užitek je gledati dolgo pričakovano modno sodelovanje priljubljenih znamk Gucci in adidas. Dva ikonična modna velikana sta se združila, da bi ustvarila barvito in izvirno kapsulno kolekcijo, imenovano ADIDAS X GUCCI.

Modna sodelovanja so pogosto prebrisan način združevanja blagovnih znamk, kjer se ustvarijo zaželeni hibridi, ki v nakup eksluzivnih in pogosto omejenih kosov oblačil in dodatkov mamijo potrošnike. Vendar niso vsa sodelovanja vedno uspešna. V nekaterih primerih so takšni poskusi proizvedli povsem ponesrečene primerke, nekaterim drugim pa je uspelo ustvariti odlične kose, ki so se rodili iz resnične ustvarjalne naklonjenosti.

ADIDAS X GUCCI
Foto : Profimedia

Zdi se, da je tako tudi pri projektih Alessandra Micheleja, ki se je v sodelovanjih z drugimi znamkami že znašel na spolzkem terenu. V njegovih sodelovanjih so v ospredju ideje o metamorfozi, ki prežema celoten njegov opus. Oblikoval je namreč že vrsto spektakularnih križancev s kolegi kreativci, kot je na primer slavni Hacking Project z Demnino Balenciago za jesen in zimo 2021. V kolekciji jesen in zima 2022 je Michele sklenil sodelovanje s športnim velikanom adidas – mega znamko, katere podobe so bogate z osebnimi in sentimentalnimi spomini ne le za oblikovalca, ampak tudi za vse njihove potrošnike.

ADIDAS X GUCCI
Foto : Profimedia

Michele, navdušen zbiratelj superg adidas Gazelle, je dolgoletni oboževalec znamke. Njegov športni retro glamur odmeva z njegovim občutkom za preteklost, zato se zdi, da je poroka med Guccijem in adidasom rezultat naravne ustvarjalne lahkotnosti. Hibridna kolekcija je bila predstavljena na Guccijevi modni reviji v Milanu septembra lani in se bo pojavila v trgovinah in na spletu 7. junija s prvo linijo konfekcijske kolekcije, v kateri so bile adidasove značilnosti predelane po Guccijevem okusu, medtem ko so bili Guccijevi detajli križani z adidasovimi ikoničnimi simboli.

ADIDAS X GUCCI
Foto : Profimedia

Podobe kataloga, ki jih je posnela fotografinja Carlijn Jacobs in jih navdihuje patina arhivskih modnih katalogov, so jasen pokazatelj prodornega duha retro šika v kolekciji, ki je obarvana z Michelejevim pridihom za muhaste in ekscentrične reference. Trenirka adidas – športna različica tradicionalne moške obleke – je služila kot osnovni element kolekcije in bila razgrajena ter ponovno sestavljena v množici različnih ponovitev in okrašena z adidasovimi in Guccijevimi na novo zamišljenimi emblemi.

ADIDAS X GUCCI
Foto : Profimedia

Igra s prepletenimi logotipi se je razširila tako po ženskih kot moških kosih oblačil, ki izžarevajo spolno nedoločeno in povzdignjeno atletsko vzdušje. Adidasove tri črte in Guccijeva zeleno-rdeča-zelena mreža, ki so si precej podobne, se pojavljata kot hkratni dodatki na straneh trenerk, puloverjev z zadrgo, kratkih hlač, hlač na zvonec in oprijetih kril, medtem ko je adidasov trolist v obliki lotosa iz leta 1972 prejel Michelevo predelavo in je v napihnjeni in pisani upodobitvi značilni element prevelikih anorakov in oprijetih jaken s pasom.

ADIDAS X GUCCI
Foto : Profimedia

Michelejeve ljubljene Gazele so prav tako dobile novo preobleko s prepletenimi črkami GG. Cokle, natikači za na plažo in sandale s peto so označene z monogrami obeh znamk. Na potovalni prtljagi se je trolistu pridružil nazaj črkovan Guccijev logotip, medtem ko sta nahrbtnik in torbica okrašena s celotnim trolistnim vzorcem. Od dežnikov do naglavnih trakov in do torb za golf, nobena površina se ni izognila hibridizaciji. Pogled na to obsežno kolekcijo bo zagotovo zbudil zanimanje oboževalcev Gucci in adidas, saj je v njej jasno videti, da sta se tako ekipa Alessandra Micheleja kot adidasa neznansko zabavali, ko sta se vrteli po obsežnem repertoarju obeh legendarnih znamk.

ADIDAS X GUCCI
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar