Varnostniki na letališču odprli kovček: kaj takšnega še niso videli

Magazin 07. Feb 202410:35 0 komentarjev
Denar v kovčku na carini v Münchenu
Foto: Carinski urad München

Konec decembra so med varnostnim pregledom na münchenskem letališču v kovčku našli kar 1,4 milijona evrov. Je bil lastnik kovčka drzen ali le neumen?

Moški iz okolice Münchna je 27. decembra na münchenskem letališču svoj kovček prijavil kot prtljago. A rentgenski pregled kovčka je varnostnike na letališču naravnost šokiral.

V kovčku je bilo namreč kar 1,4 milijona evrov gotovine v bankovcih po 20, 50, 100 in 200 evrov.

Vsebina kovčka je bila vsekakor neobičajna, če že ne neumna, saj možnosti, da varnostniki ne bi videli vsebine kovčka, tako rekoč ni. O najdbi so varnostniki takoj obvestili carino, ki je takoj odprla preiskavo in se tudi pognala v lov za lastnikom kovčka, piše Heute.

Denar v kovčku na carini v Münchenu
Foto: Carinski urad München

In kje so našli lastnika kovčka, moškega iz okolica Münchna? Na letališču, ko je mirno čakal na vkrcanje na let za Istanbul.

Takoj so ga aretirali zaradi suma pranja denarja, dežurni sodnik je zanj odredil pridržanje, zaseg gotovine in mobilnih telefonov.

Nato so preiskali še njegovo stanovanje in našli še več denarja in stroj za štetje gotovine.

Ko iz tretjih držav potujete v države EU ali iz držav EU v tretje države, velja zgornja meja 10.000 evrov. Če imate torej v prtljagi gotovino, vrednostne papirje, zlato … v vrednosti več kot 10.000 evrov, morate to prijaviti carini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!