Premiera: Dacijin jogger – sedem sedežev za razumno ceno

Magazin 13. Sep 202119:30
Dacia
Dacia

Robustni družinski avtomobil bo najcenejši na trgu, ki bo imel prostor za sedem potnikov.

Modelna paleta romunske znamke Dacia je bogatejša za novega člana. Ta sliši na ime jogger in po odhodu lodgyja ter sandera MCV zapolnjuje vlogo družinskega avtomobila v modelni paleti.

Pravzaprav gre za mešanico več segmentov, saj pri Dacii navajajo, da ima dolžino kombi avtomobila, prostornost velikoprostornika in zaradi robustnih zaščitnih oblog tudi videz športnega terenca.

Kot začetni temelj joggerja služi Sanderov stepway, in to je očitno že na prvi pogled, saj si delita skoraj enak sprednji del vozila. Spremembe pa so očitne na straneh, saj jogger v dolžino meri 4,55 metra, od tal pa je oddaljen 20 centimetrov, kar pomeni, da robusten pridih ne bo le optična prevara. Prostorno presenetljiv je tudi prtljažni del vozila, saj njegova prostornina znaša 708 litrov s postavljenimi petimi sedeži, kar ga uvršča v razredni vrh, ob položeni tudi drugi sedežni vrsti pa skupna prostornina znaša 1.819 litrov prostora. Svetla točka so seveda tri sedežne vrste oziroma prostor za sedem potnikov, kar je v tem cenovnem razredu prava redkost.

Dacia Jogger Dacia Jogger
Dacia
Dacia Jogger Dacia Jogger
Dacia
Dacia Jogger Dacia Jogger
Dacia
Dacia Jogger Dacia Jogger
Dacia
Dacia Jogger Dacia Jogger
Dacia
Dacia Jogger Dacia Jogger
Dacia

Dacia dandanes seveda nima več špartanskega slovesa, kot ga je imela včasih, temu primerno pa je tudi jogger lahko opremljen z ogrevanimi sprednjimi sedeži, samodejno klimatsko napravo in odklepanjem prtljažnika na daljavo. Ob prihodu na trg bosta na voljo dva pogonska sklopa, in sicer nova izvedba bencinskega litrskega trivaljnika z 81 kilovati moči (110 ”konji”) ter izvedba ECO-G z motorjem na bencin in avtoplin, ki premore 74 kilovatov oziroma okroglih 100 ”konjev” moči.

Dacijin jogger bo na naše ceste zapeljal spomladi leta 2022, leto zatem se bo motorni ponudbi pridružil tudi hibridni pogonski sklop. Točne cene še niso znane, obljubljajo pa, da bo postal najbolj dosegljiv sedemsedežni avtomobil s hibridnim pogonom na trgu.

Komentari

Vaš komentar