Preobrat: vrhovno sodišče skrbništvo nad Severininim sinom dodelilo očetu

Magazin 23. Jan 202415:33 > 17:43 3 komentarji
Severina
Branislav Babic/PIXSELL

V bitki za skrbništvo nad sinom med hrvaško pevko Severino in njenim nekdanjim partnerjem srbskim poslovnežem Milanom Popovićem se je zgodil dramatičen preobrat. Vrhovno sodišče je razveljavilo sodbo županijskega sodišča v Splitu in skrbništvo nad 12-letnim sinom Aleksandrom dodelilo očetu. Severina se je na odločitev sodišča odzvala z ganljivim zapisom na družbenem omrežju Instagram.

Pravna bitka med hrvaško pevko dalmatinskih korenin Severino in njenim nekdanjim možem, srbskim poslovnežem Milanom Popovićem, traja že leta. V družinskem sporu pa se je zgodil dramatičen preobrat, piše N1 Zagreb.

Kot poroča spletna stran Nacional, je vrhovno sodišče razveljavilo sodbo županijskega sodišča v Splitu, ker da je kršil zakon o pravdnem postopku. Severina in Popović tako ne bosta imela več skupnega skrbništva nad 12-letnim sinom Aleksandrom, otrok se vrača k očetu. Odločitev vrhovnega sodišča začne veljati takoj, ne glede na pevkino morebitno pritožbo.

Glasbenica je odločitev sodišča že komentirala na družbenem omrežju Instagram. Delila je fotografijo, v objavo pa zapisala, da se oče za sina po rojstvu nekaj časa sploh ni zanimal, nato pa “se je nenadoma odločil, da bo oče”. Dodala je, da je od takrat minilo 11 let, ves ta čas pa ju je z otrokom trpinčil z zaslišanji in drugimi sodniškimi postopki.

“Nobenega razloga ni, da otrok ne bi živel v domu, kjer je odraščal, z mano, babico, ljudmi, ki jih pozna od rojstva. Jaz sem mama, zanj se bom borila do zadnje kaplje krvi. Sram me je te države, da se take stvari počnejo z otrokom,” je tudi izpostavila v daljšem zapisu. Dodala je, da bo otroka, ki ga je na začetku življenja vzgajala sama, lahko videla le dvakrat na teden za nekaj ur ter vsak drugi konec tedna.

Severina
Foto: Severina/INSTAGRAM

Na razsodbo sodišča se je pred tem glasbenica odzvala tudi za Večernji list. “Dvignili so roke v imenu mojega otroka, ki ga nikoli niso videli, s katerim niso nikoli govorili, ki ima svoje življenje, svoje misli in ki že deset let trpi zaradi sistema. In jaz skupaj z njim. Ne da se mi iskati nepravilnosti v odločitvi vrhovnega sodišča, predvsem tistih, ki so bile sprejete proti pravni praksi ustavnega reda, kot pravi moja odvetnica,” je dejala. Dodala je: “Vendar se bom do zadnje kaplje krvi borila za svojega otroka, brez katerega sem bila 20 mesecev. Ne boste se igrali z mojim otrokom. S kakšno pravico? Moj otrok ni vreča krompirja, s katerim boste trgovali.”

Spomnimo, da je okrožno sodišče v Splitu avgusta 2021 odločilo, da otroka vrne Severini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje