Preverite, kakšen pomen ima barva vaših oči

Magazin 02. Mar 202207:30
Delite:
oči
Foto: Profimedia

Kakšne barve so vaše oči? Nekateri pravijo, da so oči ogledalo duše in osebnosti. Poglejmo, kaj lahko pomenijo različne barve oči.

1. Modre oči

Modre oči naj bi pomenile, da je oseba neposredna in močna. Ima dar za globlji vpogled v stvari in opazovanje.

Tisti z modrimi očmi imajo veliko notranjo in fizično moč, ki je morda vsi ne opazijo, saj lahko navzven vzbujajo varljiv občutek šibkosti in zaprtosti.

Študija univerze za medicino v Pittsburghu je ugotovila zanimivo povezavo, da naj bi ženske s svetlejšimi očmi lažje prenašale bolečino med porodom kot ženske s temnimi očmi. Prav tako naj bi lažje prenašale celoten stres rojevanja.

2.  Zelene oči

Zelene oči predstavljajo sočutno osebo, polno energije in ustvarjalnosti. Ljudje jih vidijo kot očarljive, privlačne in misteriozne.

To so dominantni in močni ljudje. Lahko so nepredvidljivi, kreativni in dobro funkcionirajo pod pritiskom.

Zelene oči veljajo tudi za najbolj zaželeno barvo, saj si ljudje najbolj pogosto želijo, da bi imeli zelene oči, če bi jih lahko spremenili.

3.  Sive oči

Sive oči imajo običajno občutljivi, umirjeni in zadržani ljudje. Sive oči so sicer precej redke, a so v resnici variacija modrih oči.

Temno sive oči pomenijo bodisi zelo uravnovešeno osebo ali zelo razdvojeno osebo, ki se prilagaja glede na različne situacije.

Čeprav je potrebno nekaj časa, da se jim ljudje lahko približajo, so zelo skrbni.

4. Rjave oči

Tisti, ki imajo rjave oči, so lahko zelo močni in neodvisni. Ljudje jih vidijo kot samozavestne in odločne. So zelo zvesti, spoštljivi, nežni, a ne pokorni.

Študija v reviji Chronobiology International pa je ugotovila, da ljudje z rjavimi očmi na splošno spijo dve uri manj kot tisti s svetlejšimi.

5. Lešnikove oči

To barvo je težko opisati, nekateri jo povezujejo z lešnikovo barvo. Spreminja se rjava in zelena barva. Je kombinacija več barv, kar pomeni različne kvalitete.

Moč zdravljenja in sočutje zelene, občutljivost sive, neodvisnost in notranja moč rjave ter vitalnost modre.

So samostojni, samozavestni in spontani ljudje, včasih jih je težko prebrati.

6. Temne ali črne oči

Skoraj črne oči prestavljajo čutno, pametno in skrivnostno osebo, ki je rojeni vodja.

Študija Univerze v Louisvilleu je ugotovila, da se ljudje s temnimi barvami oči bolje obnesejo pri reaktivnih športih, kot so udarjanje žogic in igranje v obrambi, medtem ko ljudje s svetlimi barvami oči bolje delujejo pri samostojnih nalogah, kot so udarjanje žogice za golf, metanje ali kegljanje.

Vir: littlethings.com

Komentari

Vaš komentar