Previsoka cena, premalo vsebine: Meghan Markle in Spotify prekinjata sodelovanje

Magazin 16. Jun 202308:25 1 komentar
Meghan markle
PROFIMEDIA

Spotify ne bo več produciral podkasta Meghan Markle, saj ta za vrtoglavo ceno 20 milijonov dolarjev na sezono ni ustvarila dovolj vsebine. Markle bo podkast še naprej snemala, a ga ponujala na drugi platformi.

Meghan Markle in ponudnik pretočnih avdio vsebin Spotify zaključujeta sodelovanje. Spotify ne bo več produciral njenega podkasta Archetypes (Arhetipi).

Kot poroča Sky News, podkast ni proizvedel dovolj vsebine za pogodbeno plačilo 20 milijonov dolarjev (okrog 18 milijonov evrov). Od zadnje epizode je namreč minilo devet mesecev.

Da gredo vsak svojo pot, je bila po navedbah Sky News sporazumna odločitev Spotifyja in Markle. Ta bo podkast še naprej snemala, a ga ponujala na drugi platformi.

Podkast Meghan Markle
Spotify

Markle je v svojem podkastu z gostjami “raziskovala, secirala in spreminjala oznake, ki poskušajo omejevati ženske”, je o njem zapisano na Spotifyu. Med gostjami so bile v prvi sezoni denimo pevka Mariah Carey, starleta Paris Hilton in teniška igralka Serena Williams.

Med javnostjo je bila avdio serija sicer precej priljubljena: decembra je na podelitvi nagrad People’s Choice Awards, pri katerih zmagovalce določi javnost, zmagala v kategoriji za najboljši podkast.

Pogodbo s Spotifyem sta vojvodinja Susseška in princ Harry podpisala leta 2020. Poleg tega ima par pogodbo tudi z Netflixom, ki je lani izdal množično gledano serijo Harry in Meghan, Harry pa je v sodelovanju z založbo Penguin Random House izdal svojo kontroverzno avtobiografijo Rezerva. Trenutno se princ sicer mudi na londonskem sodišču, saj toži britanski medij Daily Mirror za kršenje njegove zasebnosti in uporabo nezakonitih načinov za pridobivanje informacij.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje