Prihaja animirana komična pustolovščina legendarni Obuti maček: Zadnja želja

Magazin 22. Nov 202211:30
Obuti maček
Karantanija Cinemas

Stari in mladi vsi poznamo zgodbo o obutem mačku, pravljičnem junaku, ki sta ga ustvarila brata Grimm. V začetku decembra se v kinematografe vrača najljubši, ljubeči, romantičen in neustrašen maček v novi animirani pustolovščini z naslovom Obuti maček: Zadnja želja.

Potem ko Obuti maček ugotovi, da je zapravil osem življenj, se odpravi na popotovanje, da si povrne vseh devet življenj. Glavnima likoma sta svoja glasova znova posodila nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Salma Hayek, ki se kot Obuti maček in Mici Šapko podata na nove dogodivščine. Dolgo pričakovano nadaljevanje uspešnice Obuti maček iz leta 2011 je režiral Joel Crawford, scenarij je napisal Paul Fisher, zgodbo pa Christopher Meledandri. V slovenski različici sta glavnima likoma svoj glas znova posodila Sebastian Cavazza in Alenka Tetičković, pridružijo pa se jima še Gašper Markun, Jernej Kuntner, Saša Pavlin Stošić, Uroš Steklasa, Maja Končar, Uroš Smolej, Primož Pirnat, Marjan Bunič, Lucija Grm, Jožef Ropoša, Damjan Trbovc, Damjana Novak Golavšek in drugi.

Obuti maček
Karantanija Cinemas

Po več kot desetletju DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino v filmih o Shreku, ko drzni razbojnik Obuti maček odkrije, da je sta njegova strast do nevarnosti in neupoštevanje varnosti terjali svoj davek. Zapravil je namreč osem od svojih devetih življenj, pri tem pa pozabil šteti. Da dobi vsa svoja življenja nazaj, se bo odpravil na svojo največjo misijo doslej. Svoj glas je razvpitemu mačku, ki se poda na epsko popotovanje v Črni gozd, da bi našel mistično zvezdo želja in si povrnil vsa izgubljena življenja, znova posodil nominiranec za oskarja Antonio Banderas (v slovenski različici Sebastian Cavazza). A ker mu je ostalo le eno življenje, bo moral postati ponižen in prositi za pomoč svojo nekdanjo partnerko in sovražnico – očarljivo Mici Šapko, ki ji je svoj glas znova posodila nominiranka za oskarja Salma Hayek (slov. Alenka Tetičković).

Obuti maček
Karantanija Cinemas

Dolgo pričakovano nadaljevanje uspešnice Obuti maček iz leta 2011, ki je bila nominirana za oskarja, je režiral Joel Crawford, produciral pa Mark Swift, kreativna ekipa, ki stoji za uspešnico DreamWorks Animation Krudovi: Nova doba. Izvršni producent filma je ustanovitelj in izvršni direktor Illumination Chris Meledandri. Svoja glasova sta glavnima likoma znova posodila nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Salma Hayek, pridružijo pa se jima še Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo, Wagner Moura, Anthony Mendez, John Mulaney, Florence Pugh, Da’Vine Joy Randolph, Ray Winstone in drugi.  Lik Obutega mačka se je prvič pojavil leta 2004 v filmu Shrek 2, ki je bil nominiran za dva oskarja, in je takoj postal globalna senzacija. Obuti maček se je nato pojavil še v dveh nadaljevanjih Shreka in v svojem filmu, pa tudi v več videospotih DreamWorks Animation in televizijskih serijah. Filmi Shrek in Obuti maček so skupaj zaslužili več kot 3,5 milijarde dolarjev po vsem svetu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.