Princ Charles je odkrito pohvalil svoja sinova, Harryja in Williama

Magazin 07. Jan 202207:30
Delite:
Princ Charles
Foto: Profimedia

To se ne zgodi prav pogosto, a v eseju, ki ga je napisal za Newsweek, ni mogel skriti svojega ponosa.

73-letni princ Charles je izjavil, da je ponosen na svoja sinova, 39-letnega princa Williama in 37-letnega princa Harryja, zaradi vsega, kar počneta, da bi zaščitila okolje in planet. “Kot oče sem ponosen na svoja sinova, saj sta prepoznala grožnjo našemu planetu,” je zapisal v eseju za Newsweek, v katerem je govoril o klimatskih spremembah.

Dodal je, da sta njegova sinova v minulih letih sprožila pomembne pobude, da bi pomagala ozaveščati ljudi o globalnem segrevanju in drugih klimatskih spremembah. “Pred kratkim je moj starejši sin, princ William, ustanovil prestižno nagrado Earthshot, da bi spodbudil spremembe. Prepoznal je in investiral v tehnologije, ki bi lahko v naslednjih 10 letih pomagale planetu,” je še zapisal princ Charles.

Očetove pohvale je bil deležen tudi mlajši sin. “Harry je strastno poudarjal vpliv klimatskih sprememb, še zlasti v Afriki, skozi svoje humanitarno delo.” Dodal je še, da bi se ljudje morali zgledovati po njegovima sinovoma in bolj prispevati k zaščiti našega planeta. “Pravi čas je zdaj. Oči naših otrok in vnukov nas obsojajo. Naj bo naša generacija tista, ki naredi spremembo,” poudarja princ Charles.

Pred kratkim so tuji tabloidi poročali o tem, da princ Charles in njegov mlajši sin nimata najboljšega odnosa. Govorice so se pojavile po tem, ko je Harry prekinil stik z milijonarjem Mahfouzom Mareijem Mubarakom bin Mahfouzom. Do tega je prišlo eno leto pred tem, ko mu je princ Charles izročil viteško odlikovanje britanskega cesarstva. Harry naj bi bil prepričan, da ima milijonar skrivne namene in da hoče izkoristiti moč kraljeve družine, kot so poročali britanski mediji. A očitno to ni vplivalo na odnos med očetom in sinom, ki je – sodeč po pohvalnih besedah princa Charlesa – dober.

Komentari

Vaš komentar