Razkošna vila na dalmatinskem otoku, kjer počitnikuje družina Beckham

Magazin 19. Jul 202210:08 > 10:35 0 komentarjev
Lopud1483
Instagram

Slavna družina Beckham to poletje dopustuje v Dalmaciji, v dih jemajočem zgodovinskem kompleksu Lopud 1483. Poglejte si ta nekdanji samostan, ki ga je baronica Francesca Thyssen Bornemisza preoblikovala v luksuzni počitniški kompleks.

Victoria in David Beckham z družino že nekaj časa uživata na počitnicah v Evropi. Počitnice sta začela z romantičnim oddihom v Parizu, nadaljevala v Benetkah, kjer se jima je pridružila vsa družina, skupaj pa so poleteli proti Dalmaciji. Natančneje na Lopud.

Na severnem delu dalmatinskega otoka Lopud stoji star frančiškanski samostan, ki ga je baronica Francesca Thyssen Bornemisza spremenila v eleganten butičen hotel, muzej in duhovno zatočišče. Za eno najbolj luksuznih počitniških destinacij na Jadranskem morju je namreč treba odšteti 10 tisoč evrov na noč, v kompleksu pa lahko biva do deset ljudi.

Samostan, ki ga je močno uničil potres leta 1667, je bil zgrajen 1483. Baronica Thyssen Bornemisza je nanj naletela leta 1992, ko je sredi vojne obiskala hrvaško obalo, da bi zaščitila renesančne umetnine. Kasneje se je vrnila v družbi dobrega prijatelja, arhitekta Franka Gehryja, ki ji je svetoval, naj si za prenovo vzame dovolj časa. In si ga tudi je.

Projekt prenove samostana iz 15. stoletja, danes poimenovanega Lopud 1483, je trajal kar 25 let. Baronica je v sklopu kompleksa uredila počitniško rezidenco in jo na smotrn način povezala z bogato umetniško zbirko. K sodelovanju je baronica povabila zagrebški arhitekturni studio Arhitekti in arhitektko Rujano Bergam Marković, ki so ustvarili dih jemajoče interjerje in se podpisali pod eno najbolj markantnih prenov na Jadranu.

Iz 13 celic, v katerih so nekdaj bivali menihi, so ustvarili pet razkošnih in elegantnih suit. Skrbno oblikovan interier združuje bogato arhitekturo samostana z umetniško zbirko baronice Thyssen Bornemiza. Celoten ambient dopolnjuje ročno oblikovano pohištvo italijanske oblikovalke Paole Lenti. Družina Beckham si je tako za počitnice izbrala luksuzno nastanitev, ki združuje vrhunska umetniška dela in zgodovinsko bogato arhitekturo ter prekrasno dalmatinsko obalo.

 Če že načrtujete dopust naslednje leto in imate šoloobvezne otroke, poglejte, kdaj so šolske počitnice v 2023, in kdaj prazniki.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!