Recept: babičini piškoti z mandlji in čokolado

Magazin 11. Dec. 202110:00
Delite:
božični piškoti
Foto: Profimedia

Ko zadiši kot nekoč iz babičine ali mamine kuhinje. Vse te vonjave in okuse lahko z našimi recepti pričarate tudi pri vas doma! Le začeti je treba dovolj zgodaj.

Babičini piškoti

Za 10-15 kosov potrebujete:

  • 2 jajci
  • 125 g sladkorja
  • 125 g drobno mletih olupljenih mandljev
  • pol žličke mletega cimeta
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • pol žličke mletih klinčkov
  • 1 ščepec kardamoma
  • limonino lupinico
  • 30 g drobno sesekljanega citronata
  • 1 žlico kakava v prahu
  • 125 g moke
  • malo manj kot polovico žličke pecilnega praška
  • 10 do 15 tankih oblatov za napolitanke
  • 150 g jedilne čokolade
  • 50 g masla
  • olupljene mandlje za dekoracijo
piškoti
Foto : profimedia

1. Jajca penasto stepite s sladkorjem. Posebej zmešajte mlete mandlje z začimbami, citronat in kakav. Mešanico primešajte jajčni peni in na koncu vgnetite presejano moko s pecilnim praškom.

2. Po pekaču razporedite tanke oblate. S pomočjo žlice na vsakega denite kupček testa, tako da dobite približno pol centimetra debel sloj. Pustite jih počivati čez noč.

3. Naslednji dan jih šest do devet minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Ohlajene piškote premažite s čokolado in jih potresite z mandljevimi lističi. Pustite jih, da se posušijo. Ti piškoti morajo počivati najmanj 14 dni, preden jih postrežete.

Komentari

Vaš komentar