Recept: bananina rolada

Magazin 14. Apr 202204:00 > 08:11 0 komentarjev
rolada
PROFIMEDIA

Fantastična sladica z banano, čokolado, mandlji in rumom.

Sestavine:

Biskvit:

– 5 jajc

– 80 g sladkorja

– 50 g ostre moke

– 17 g kakava v prahu

– 1 pecilni prašek

Krema:

– 5 jajc

– 100 g sladkorja

– 150 g čokolade

– 1 vaniljev sladkor

– 200 g masla

– 100 g mletih mandljev

– 2 žlici ruma

In še: 

– približno 1/2 kg banan

– 1 žlica limoninega soka

Priprava:

Jajca stepite s sladkorjem, dodajte moko, zmešano s pecilnim praškom in kakavom, in rahlo premešajte.

Pripravljeno zmes vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v pečici, segreti na 170 stopinj Celzija približno 15 do 20 minut.

Pečeni biskvit zrolajte s papirjem za peko in pustite, da se ohladi.

Jajca, sladkor in vaniljev sladkor stepite in kuhajte na pari ter nenehno mešajte. Na koncu dodajte čokolado in mešajte, dokler se vsa čokolada ne stopi.

V ohlajeno kremo dodajte stepeno maslo, dobro premešajte in na koncu dodajte še mandlje in rum.

Olupljene banane poškropite z limoninim sokom, biskvit odrolajte, umaknite papir za peko, premažite ga z večjim delom kreme in ob enem robu položite banane.

Zrolajte in ga zgoraj premažite s preostalo kremo.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!