Recept: belgijski vaflji

Magazin 23. Dec 202104:00 0 komentarjev
Belgijski vafelj
PROFIMEDIA

Mehka in dišeča sladica, tudi naslednji dan.

Sestavine:

– 500 g moke in ščepec soli

– 1/2 žličke pecilnega praška

– 400 g masla

– 250 g sladkorja

– 2 vrečki vaniljevega sladkorja

– 1/2 vrečke prahu za vaniljev puding

– 6 jajc

Priprava:

V večji posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor, vaniljev sladkor in puding prah.

Stopite maslo in ga, ko se ohladi, zmešajte s stepenimi jajci.

Zmes počasi dodajte zmesi iz moke in mešajte z leseno mešalko, dokler masa ni gladka. Vse pokrijte in pustite stati za nekaj ur.

Zmes pecite v aparatu za vaflje.

Prelijte s čokolado, posujte s sladkorjem v prahu ali okrasite po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!