Recept: borovničev sladoled

Magazin 03. Avg 202204:00
Delite:
sladoled
Foto: PROFIMEDIA

Domači borovničev sladoled, ki ga boste oboževali.

Sestavine:

Preliv:

– 200 g borovnic

– 100 g rjavega sladkorja

Sladoled:

– 500 g kisle smetane

– 240 ml hladnega mleka

– 100 g rjavega sladkorja

– 120 ml sladke smetane

– 2 žlički limoninega soka

– 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta

Priprava:

Preliv:

V posodi na zmernem ognju segrevajte borovnice in sladkor. Nenehno mešajte, dokler se sladkor ne stopi.

Ko mešanica zavre, zmanjšajte ogenj in kuhajte še osem minut, da dobite sirup.

Umaknite s štedilnika, ohladite na sobni temperaturi in potem dajte v hladilnik za nekaj ur.

Sladoled:

Vse sestavine vlijte v večjo posodo in dobro premešajte z lopatico ali električnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke in penaste zmesi.

Dajte v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se dobro ohladi.

Hladno kremo potem dajte v zamrzovalnik. Vsako uro premešajte, da se ne naredijo veliki ledeni kristali.

Ko je sladoled že blago zamrznjen, vendar ga še vedno lahko premešate, vlijte borovničev sirup in z vilicami ali z nožem premešajte, da dobite pisani sladoled.

Hranite v zamrzovalniku.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar