Recept: borovničeva pita

Magazin 22. Maj 202204:00
Delite:
borovničeva pita
Foto: PROFIMEDIA

Fantastična borovničeva pita s cimetom.

Sestavine:

Testo:

– 300 g pšenične moke

– 1/2 pecilnega praška

– ščepec soli

– 5 do 6 žlic hladne vode

– 2 žlici sladkorja v prahu

– 150 g masla

Nadev:

– 400 g borovnic

– 1 žlička mletega cimeta

– 80 g mletih orehov

– 50 g sladkorja v prahu

– 1 vaniljevega sladkorja

– 1 žlica krušnih drobtin

Premaz:

– 1 rumenjak

In še:

– sladkor v prahu

Priprava:

Moko zmešajte s pecilnim praškom, dodajte maslo, narezano na liste, sol in poper. Vse skupaj premešajte z rokami in na koncu dodajte še hladno vodo.

Zamesite gladko testo in ga pustite stati na hladnem najmanj 30 minut.

Borovnice operite in jih dobro precedite.

Del pripravljenega testa razvaljajte malo več od velikosti pekača in ga dajte v naoljen in pomokan pekač. S testom prekrijte dno in robove pekača.

Po testu posujte krušne drobtine in razporedite borovnice. Vse posujte s cimetom, sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem in orehi.

Preostalo testo razvaljajte in z njim pokrijte borovnice. Površino testa premažite z razžvrkljanim rumenjakom, preluknjajte ga z vilicami in pecite v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar