Recept: čokoladni kolač s češnjami in mandlji

Magazin 17. Jun 202204:00 > 09:28 0 komentarjev
kolač
PROFIMEDIA

Fantastičen kolač, za katerega ne potrebujete moke.

Sestavine:

– 500 g češenj

– 150 g masla

– 4 jajca

– 100 g temne čokolade

– 200 g mletih mandljev

– 100 g sladkorja

– malo krušnih drobtin

Priprava:

Češnje operite, posušite in odstranite peške.

Stepite maslo in sladkor.

Ločite rumenjake in beljake. Naribajte čokolado.

V maslo dodajte en po en rumenjak.

Dodajte čokolado in mandlje in na koncu še čvrsti sneg iz beljakov.

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.

Pekač namažite z maslom in posujte s krušnimi drobtinami.

Vlijte testo, po njem razporedite češnje in pecite 60 minut.

Kolač pustite še 10 minut v izklopljeni pečici.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!