Recept: čokoladni kolač z jabolki

Magazin 26. Okt 202104:00 > 06:16
Delite:
Čokoladni kolač
Foto: PROFIMEDIA

Čokoladna sladica z jabolki in rumom.

Sestavine:

Testo:

– 5 jajc

– skodelica sladkorja

– skodelica olja

– 250 g moke

– 30 g kakava

– 1 pecilni prašek

– 1 vaniljev sladkor

– malo ruma

Nadev:

– 3 jabolka

– 150 g sladkorja

– 1 dl vode

– 3 žlice ruma

– 200 g masla

– 100 g čokolade

Glazura:

– 100 g čokolade

– 50 g masla

Priprava:

Testo:

Zmešajte jajca in vaniljev sladkor. Dodajte olje, kakav, moko ter pecilni prašek.

Dno modela obložite s papirjem za peko in nanj vlijte zmes ter pecite pri 180 stopinjah Celzija približno 30 minut.

Pečeno testo vzemite iz modela in ga pustite, da se ohladi, nato ga prerežite na pol.

Nadev:

Narezana jabolka skuhajte v 1 dcl vode s sladkorjem in rumom, nato vse premešajte s paličnim mešalnikom.

V toplo mešanico dodajte čokolado in maslo in mešajte, dokler se ne stopita. Na koncu dodajte drobljeno polovico testa in vse dobro premešajte.

Drugo polovico testa vrnite v model in vanj dodajte nadev.

Kolač prelijte z glazuro iz stopljene čokolade in masla.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar