Recept: čokoladni kolač z lešniki

Magazin 07. Okt 202104:00 > 06:47 0 komentarjev
Lešnikova torta
PROFIMEDIA

Čokolada in praženi lešniki – sladica, ki jo boste oboževali.

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 4 žlice moke
  • pol pecilnega praška
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g sladkorja
  • 200 g masla

Preliv:

  • 500 ml sladke smetane
  • 200 g čokolade za kuhanje

Dekoracija:

  • 150 g praženih lešnikov

Priprava:

Maslo in čokolado stopite na pari. Ločite rumenjake in beljake. V globlji posodi rumenjake zmešajte s sladkorjem, dodajte stopljeno maslo in čokolado, premešajte in dodajte moko in pecilni prašek.

V drugi posodi stepite sneg iz beljakov in ga vmešajte v čokoladno mešanico.

Pripravljeno mešanico vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite pri 180 stopinj Celzija približno 20 minut.

Pripravite čokoladni preliv: čokolado narežite na drobne koščke. Sladko smetano segrejte do vrenja in prelijte po čokoladi ter dobro premešajte.

Pečeni biskvit večkrat prebodite z vilicami in ga posujte s čokoladnim prelivom. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, in okrasite z lešniki. Hranite ga v hladilniku.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!